Bare tage mig sammen?

Hanne skriver i indlægget Spørg om stress:

“Er der noget galt?

Jeg bliver let irritabel, snerrer ad folk, skælder ud, har let til tåre, kan ikke overskue mine arbejdsopgaver, kan ikke finde ud af at lave noget når jeg ikke arbejder, har ingen fantasi, griner ikke, tænker negativt, er træt, undskyldende og ja-siger for at være flink, min mor er lige død, jeg har lige haft en spontan abort, min mand er syg med stress…   og egentlig føler jeg, at jeg bare skal tage mig sammen og struturerer mig ud af det, jeg har det jo nok ikke være and andre.”

Kære Hanne

Du spørger om “er der noget galt?”. Ud fra det du skriver, lyder det som du er meget stresset, og at du har noget sorg oveni, måske både ud fra din mors død og din spontane abort.

Når man er meget stresset, så kan man ikke “bare tage sig sammen”. Man kan ikke arbejde / kæmpe sig ud af en stress. Når man er meget stresset, så hjælper det sjældent bare at strukturere sig ud af det. Man er nødt til at tage fat i stressårsagerne og gøre noget ved dem.

Og så skriver du, at “jeg har det jo nok ikke være end andre”. Jo, du har det værre end langt de fleste, og alle, der har det som dig, har brug for hjælp.

Når man er i din situation, så kan man sjældent hjælpe sig selv. Det, du har brug for, er hjælp. Det første vil være at kontakte din læge og fortælle ham/hende helt ærligt, hvordan du har det. Det næste skridt vil være at finde ud af, hvilken hjælpe du derefter skal have. Ofte har arbejdspladsen en mulighed for at tilbyde psykologhjælp eller stresscoaching. I dit tilfælde, med dødsfald, vil det måske være bedst at starte med en psykolog eller terapeut, og så senere få noget stresscoaching, for at blive bedre til at forebygge fremtidig stress. Se mere under Alvorligt stresset – Hvad gør du så?

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————–

Kender du til at føle, at du “bare skal tage dig sammen” og/eller at strukturere dig ud af det. Hvordan virkede det? Læg gerne en kommentar nedenfor.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>