Dobbelt hjerteslag, m.v. – Stress?

Vivi, skriver i indlægget Spørg om stress:

“Jeg aner ikke om jeg lider af stress. Det jeg oplever, tror jeg er hjetebanken/dobbelt slag eller hop. Jeg aner slet ikke hvordan jeg skal forklare det. Andet end det føles som et enkelt bank, og så går det op hvor halsen slutter og brystkassen starter, som bobler, det var få sekunder. Jeg har en enkelt gang været helt svimmel efter det, og nær besvimet følte jeg. 
Jeg er meget mere træt end jeg plejer at være.
Jeg har fået en langt korte lunte. der skal ikke meget til at hidse mig op.
lidt historie om mig, er at jeg er mor til 3, bor sammen med deres far. Vi har en dreng på 6½ år som har en hjerneskade som følge af en blod prop i hjernen ved fødslen.
Så har vi to piger på 4 år. Den ene af pigerne er kronisk lungesyg.
Jeg har fuldtids job som rengørings ass.
Det var en smule om mig. Kan det være stress det jeg oplever?
Og hvordan finder man ud af om man lider af stress? Kan lægen give en nøjagtig svar tænker jeg?

De bedste hilsner
Vivi”

Kære Vivi

Det, du skriver, både symptomerne og din livssituation, kan tyde på stress. Dine symptomer med hjertet og svimmelhed kan også tyde på en form for angst. Så – ja, det kan være stress. Men det er vigtigt, specielt når der er noget med hjertet, at blive grundigt undersøgt, før man stiller en diagnose. Og det kan din læge hjælpe dig med. Lægen stiller diagnosen stress, bl.a. ved at udelukke andre muligheder.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

—————————————–

Kender du til de nævnte stresssymptomer? Eller det at skulle kontakte lægen? Læg gerne en kommentar nedenfor.

2 comments on “Dobbelt hjerteslag, m.v. – Stress?

  1. michael

    hejsa ! for godt et år siden begyndte jeg at få nogle ture der minder meget om det vivi beskriver ! og blev samtidig bange og blev rigtig svimmel !. nogle gange kunne jeg vågne om morgenen med dobbeltslag meget ubehageligt og der kom samtidig også de der boblende fornemmelser op mod halsen ! var inde i en periode med stress tror jeg nok ! lægerne har undersøgt mig på kryds og på tværs og jeg har et stærkt hjerte ! løber 4 gange om ugen måske er det min gode kondi som gør det !! men jeg er begyndt at miditere og har mærket en væsentligt forbedring . skal aldrig stresse mere ;o) resikere jo at vi ikke når at leve livet . hilsen michael

  2. Hej Michael

    Tak for dit positive indlæg. Meditation er ofte en rigtig god vej ud af angst/stress. Fin beslutning du har taget med “aldrig stresse mere”, den kan jeg kun støtte dig i. Stress fører sjældent til noget godt.

    Mvh Bjarne Toftegård

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>