Er der noget du LIGE skal gøre? – Værktøj mod stress

Kender du det, at du “lige” skal det ene eller det andet? Prøv at tænk over, hvor ofte du tænker eller siger ordet “lige”. Mange mennesker har det nærmest som en vane eller automatik, at de, så snart lejligheden byder sig, lige skal noget. Det kan være en overspringshandling, for at “udnytte tiden”, en vane eller noget helt fjerde.

Hvis du har tid og overskud nok, så er det helt i orden “lige” at gøre et eller andet. Men hvis du har for lidt tid eller mangler overskud, så vil det, at du “lige” skal noget, gå ud over noget andet. F.eks. kan det, hvis gang du i forbindelse med dit arbejde “lige” skal noget, gå ud over din tid sammen med familien.

En god måde at gøre sig selv opmærksom på, hvor ofte man tænker eller siger ordet “lige” er at tage en elastik om håndledet, og så give sig selv et smæk hver gang.

Hvis du vil ændre på det, så prøv, hver gang du tænker eller siger ordet “lige”, at tænke eller sige nøjagtig den samme sætning igen, men hvor du bruger ordet “vælger” i stedet for. F.eks. “Jeg skal lige ringe til Hans” bliver til “Jeg vælger at ringe til Hans”. Eller “Jeg sætter lige en vask over”, som bliver til “Jeg vælger at sætte en vask over”. Eller “Jeg skal lige sende en mail”, som bliver til “Jeg vælger at sende en mail.

Så snart du har fået det lavet om til et bevidst valg, du træffer, så kan du også vælge ikke at gøre det. Du har fået brudt automatikken.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

—————————

Kender du til det med at tænke eller sige “lige”? Skriv gerne om det nedenfor

1 comment on “Er der noget du LIGE skal gøre? – Værktøj mod stress

 1. Elisabeth Grove

  Hej Bjarne

  Ja, jeg har haft den der >jeg skal lige og følte hele tiden jeg lige skule noget.<
  I dag er det noget der ligner jeg vælger det og det.
  Og psoriasis var på højre hånd, den har været væk og er væk på 1 -½ uge cika. Det samme bare en lille plet på venstre hånd er næsten væk.
  Venlig hilsen Elisabeth

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>