Gravid, stress og stresssymptomer?

Michelle Lusty skriver i indlægget Spørg om stress:

“hej. jeg er en pige på 22 år og er gravid i 26 uge og har en søn på 2 1/2 år. for ca 2 måneder siden måtte jeg sygemelde mig fra mit arbejde (jeg er scocial og sundhedshjælper). jeg var meget træt så jeg kunne slet ikke overskue en normal hverdag med arbejde og familie liv, jeg havde meget kvalme, dårlig mave og hovedpine tog som relt 2 pernodiler om dagen.   jeg havde en meget kort lunte over for min søn lavede ikke andet en bare at skælte ham ud. jeg lå og tænkte meget på om jeg nu godt kunne klare et barn mere vis det forsatte på denne måde mange gange havde jeg slet ikke lyst til at være gravid. jeg var også meget let til tåre.

var til lægen hvor de sagde at jeg skulle slappe lidt af jeg var sygemeldt i 2 uger, derefter begyndte jeg på arbejde igen. jeg havde det meget godt den første uge men så begyndt de samme symtomer at komme igen hvor jeg måtte sygemelde mig igen det var lige op til min ferie. nu sidder jeg her og er stadig sygemeldt efter at min ferie sluttede i fredags jeg har simpelt hen ingen energi og har sure opstød hver gang jeg spiser noget og sover dårligt om natten ligger og tænker meget på alverdens ting. men har ikke så meget hovedpine når jeg er her hjemme og det går også godt med min kort lunte mod min søn når jeg går hjemme. men mit spørgsmål er er det stress jeg har og kan jeg tillade mig at være sygemeldt i så lang tid og om jeg skal sygemelde mig til jeg går på barsel det gør jeg den 17 oktober”

Kære Michelle

Som gravid oplever du store hormonelle ændringer. Det kan derfor nogle gange være svært at sige, hvad der er stress, hvad der er graviditet, og hvad der er noget andet. Du kan nemlig også opfatte stress som en hormonel ændring, og når den kommer ovenpå det, du oplever med graviditeten, så skal der ofte ikke så meget til.

Ud fra din beskrivelse lyder det, som det går nogenlunde, når du går hjemme. Hvis du derimod går på arbejde, så hænger det ikke sammen mere. Jeg kan også forstå, at du kun har godt en måned tilbage, før du skal på barsel. Der er ingen tvivl om, at det ville være bedst for både dig og din søn, hvis du forbliver sygemeldt, men det er kun din læge, der kan afgøre dette. Hvis din læge skønner, at du bør sygemeldes frem til din barsel, så bør du lytte til ham/hende.

Jeg håber at du kan bruge dette svar.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

____________________

Hvis du kender til graviditet og stress eller stresssymptomer, så må du meget gerne lægge en kommentar i feltet nedenfor.

1 comment on “Gravid, stress og stresssymptomer?

  1. Ja det kan være svært at skelne de hormonelle ændringer under graviditeten fra stress, men de hormonelle udsving forstærkes af begge faktorer.
    Stress kan desuden hænge sammen med nogle dårlige tankemønstre som altså ikke bare stopper fra den ene dag til den anden. Derfor er det ikke altid stress ophører bare fordi man bliver sygemeldt.
    For mig at se er det helt i orden at være sygemeldt med stress, særligt under graviditet. Det er virkelig vigtigt at lægge bekymringen om “hvad man kan være bekendt” i forhold til sin arbejdsgiver fra sig, den er meget stressforstærkende!
    Husk at arbejdsgivere kommer og går, men dine børn kan du ikke erstatte.

    Marie -mor, gravid og stresset

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>