Hjælp – Har ikke råd til psykolog

Majbrit har i indlægget http://www.forebygstress.dk/blog/sp%c3%b8rg-om-stress spurgt om følgende:

“jeg har taget testen jeg fik 144. 
for ca. 4 år siden faldt jeg om , jeg husker ikke helt den dag. Jeg fandt ud af senere at det var stres.
   3 mdr senere blev jeg sygemeldt af depresion og fik medicin. jeg er idag førtidspensionnist både pågrund af stres og ødelagt ryg. Jeg har ikke råd til psykolog hvad kan jeg gøre? Det handler meget om at jeg ikke føler at jeg kan slå til og jeg kender ikke ordet nej. jeg kom i arbejdsprøvning og genem en psykolog inden min pension . Hun mendte at jrg med tiden ville lære at slappe af og vile mere i mig selv. det er nu 4 år siden og mit stresnivo er stadig høj. hvad kan jeg gøre
hilsen majbrit”

Hej Majbrit.

Din psykolog sagde, at du med tiden ville lære at slappe af og hvile mere i dig selv. Men når du ikke har opnået det efter fire år, så skal der åbenbart noget andet til.

At føle, at du slår til, og at kunne sige nej, vil helt sikkert hjælpe dig. Spørgsmålet er blot, hvordan du kan lære det.

Du skriver, at du ikke har råd til en psykolog. Hvis du ikke allerede har gjort det, så vil jeg foreslå, at du taler med din læge om, hvor vidt det er muligt for netop dig at få en henvisning. En anden mulighed ville stresscoaching, men det koster nogenlunde det samme, og det kan du ikke blive henvist til.

Hvis du ikke har mulighed for at få anden hjælp, så vil jeg foreslå, at du prøver det e-kursus, jeg har lavet. Det kan også hjælpe dig til at føle, at du slår til, og til at sige nej (lektion 9 i e-kurset). Det koster kr. 295,- alt i alt, og der er 100% tilfredshedsgaranti. Dvs. hvis du ikke er 100% tilfreds, så får du alle pengene igen uden diskussion. Så det kunne være et forsøg værd. Det har hjulpet rigtig mange, så måske kan det også hjælpe dig. Det er som et brevkursus, blot pr. e-mail. Se mere ved at klikke på: e-kursuset “Bliv fri for stress”.

Du kan også finde nogle bøger, der kan hjælpe dig. En god og kendt forfatter på dette område er Louise Hay. Hun har bl.a. skrevet en bog, der hedder “Jeg kan!”.

2 comments on “Hjælp – Har ikke råd til psykolog

 1. Linda 24 år

  Hej majbrit! Jeg så overskriften på dit indlæg og tænkte at jeg måtte skrive. Jeg hedder Linda, er 24 år, bor i Vangede og har kæmpet med ekstreme stress symptomer i 3 år pga en psykopatisk kæreste for ja 3 år siden. Jeg er kommet utrolig langt i min rejse tilbage til overfladen takket være rosen-metoden og tankefeltterapi.
  kh Linda

 2. At have stressnedbrud er det værste, der kan ske et moderne menneske, fordi ingen af vores normale strategier – fx. motion, kost, afledning – er særligt effektive. Det handler om at lære at slappe af, og det kan være svært nok. Men hvis vi ikke stopper op i livet, stopper livet os.

  Stress dræber!

  Derfor har jeg skrevet bogen “Aldrig mere stress”, der netop er udkommet på Borgens forlag. Den er en brugsbog for stressramte om, hvordan man nedbringer en akut stress og forhindrer, at stress opstår igen.

  Bogen er baseret med mit mangeårige arbejde med stressklienter og indeholder en unik metode til at håndtere stress. Den er udviklet med stressramte og har bevist sin effekt.

  Naturligvis er den også skrevet under udstrakt hensyn til, at en stressramt har svært ved at koncentrere sig og huske. Den er til dig!

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>