Hjælp – For tidligt tilbage – Må de fyre en

Karina skriver i indlægget http://www.forebygstress.dk/blog/alvorligt-stresset-%e2%80%93-hvad-g%c3%b8r-du-sa#comment-118

“Jeg kommer netop fra lægen som siger jeg har stress. Har været nede før og var sygemeldt i 14 dage,og tror jeg kom for hurtig igang igen, og nu havnet i det igen.   Men fik bare af vide jeg skulle stille nogle krav til mit arbejde og han sygemeldte mig ikke. Har en frygtlig hovedpine og er svimmel og kvalme. Han mente jeg skulle finde et andet job men jo ikke nemt. Må de gerne fyre en pga stress….”

Hej Karina

Det er godt, at du har snakket med din læge, men det lyder ikke, som din læge har været til meget hjælp. Jeg synes, at du skal få en tid hos en anden læge, hvis du har mulighed for det.

Du skriver, at du før har været sygemeldt pga. stress, og at du nok kom for hurtigt i gang igen. 14 dage er ikke nok til at komme ovenpå efter en stresssygemelding. Det er vigtigt ikke at starte for tidligt. Jeg har set alt for mange tilfælde, hvor man er startet for tidligt. Og som du har erfaret, så går det ofte galt igen. Hvis man derimod venter, til man er klar til at starte igen, så kan man som regel fortsætte sit arbejde uden problemer.

Du spørger om de må fyre en pga. stress. Det kommer an på mange forskellige ting, hvordan dine rettigheder er på det punkt. Jeg vil foreslå, at du kontakter din fagforening, for de kender reglerne og kan hjælpe dig, hvis du får problemer.

Hilsen Bjarne

——-

Spørgsmål, kommentarer eller dine egen erfaringer vedr. dette indlæg er meget velkomne og kan skrives i kommentarfedtet nedenfor.

Andre spørgsmål og andre emner kan du skrive som kommentar til indlægget “Spørgsmål om stress” på linket: http://www.forebygstress.dk/blog/sp%c3%b8rg-om-stress  

6 comments on “Hjælp – For tidligt tilbage – Må de fyre en

 1. Sygemeldt på 3. måned med stress, der udviklede sig til depression. Det går bedre, men…Jeg kan ikke finde ud af, hvornår er jeg rask nok. Er det, når jeg igen får lyst til at komme på arbejde?
  Det svinger meget, hvordan det går – nogle dage går det fint, andre dage har jeg stadig bare lyst til at blive liggende i sengen og gemme mig. Jeg har været til psykolog men fik intet ud af det, så jeg stoppede efter 7 gange. Hendes kommentar til, at jeg har svært ved at komme igang med mere motion, var: det er vel bare at bestemme sig til det, tage sig sammen.
  Nu er det svært at komme videre, jeg ved – mere motion,planlægning, oversigt over ændringer på arbejdet osv. osv. Men det er så svært at komme i gang med det – få sat det hele i gang.
  Nogen der kan komme med “De vises Sten”?

 2. Pingback: Svar til Conny

 3. Hej.
  Mit Spørgesmål er, jeg er nye i arbejdsmarket ca. 1,5 år, også som en udlæning kender ikke så meget danske regler om arbejde også som et helt nyt system for mig, så mit spørgesmål er, når jeg laver fejl kan min chef fyre mig? er det kun mig som lave fejl på arbejde. Jeg beder dem at svar på mit spørgesmål fordi jeg er virkelig træt, jeg bebreje mig hele tiden at hvorfor jeg lave fejl, er jeg så dum.

  m.v.h
  Nana

 4. Hej Nana

  Vi laver alle sammen fejl på vores arbejde, så det er der ikke noget mærkeligt i. Selvfølgelig skal vi lære af vores fejl, så vi ikke begår den samme fejl flere gange. Men hvis vi ikke lærer tingene på anden måde, f.eks. med kurser, sidemandsoplæring m.v., så må vi begå sine fejl og lære det på den måde.

  Og så skal du prøve at lade være med at bebrejde dig selv og sige, at du er dum. Hver gang du overhoved tænker noget i den retning, så sig højt til dig selv ”Jeg skal nok finde ud af det” eller ”Jeg skal nok lære det”.

  Og så vil jeg foreslå, at du tager en snak med din chef og spørger, hvordan han/hun synes det går, og om der er noget, du kan gøre bedre/anderledes.

  Mvh. Bjarne Toftegård

 5. Tusind tak for Deers svar. Men problemer er at min chef isted af hjælpe mig at finde en løsning til dette problemer hun altid bebreje mig og siger hun det er for meget, og jeg er som en udlæninge måske lidt sart, blev ked af det dårlige behandling der jeg får fra min chef, jeg bliver skuffe mere og mere, og jeg har været i landet i 8,5 år jeg kan ikke sige at jeg er perfekt på dansk jeg prøver meget forsigtig at forstå alt hvad de siger til mig men til sidst siger hun fodi du ikke tale godt dansk du laver masse fejl.Selv om jeg elsker mit job jeg kan godt lide at hjælpe mine kolleger, og meget stabil jeg kommer på tiden og gå på tiden, men hun altid skuffe mig og aldrig prøvede at hjælpe mig.

  M.V.H
  Nana

 6. Hej Nana
  Tak for din svar. Jeg kan desværre ikke lave om på din chef. Det er ekstra vigtigt, at du passer godt på dig selv, for det gør din chef åbenbart ikke. Måske kan du snakke med en veninde, din fagforeninge, en coach, en psykolog e.l. om, hvordan du takcler situationen, så du kan finde en løsning, som er god for dig.
  Mvh Bjarne

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>