Skal jeg gå til lægen med min stress?

Babs skiver i indlægget Spørg om stress:

“Hej,

jeg har arbejdet over 3 år i sikkert en af danmarks stressende arbejdssteder og det gik rigtig fint.
For 1 måned siden har jeg fået nyt arbejde hvor min amindelig arbejdsdag varer 10,5 timer om dagen, samtidig har jeg started med kørekortet lynkursus (lige nu er jeg lige inden teori prøve) og skal også flytte om 2 uger.
   Jeg er så usikker i mig selv lige nu, kan ikke rigtig spise mere siden ca. 3 uger (en gang kunne jeg ikke spise noget i 3 dage!) og vågner hver nat ca. ved 4 tiden hvor min hjerte banker som sindsygt. (er begynt at gå kl. 19.00 i seng ellers kan jeg ikke holde mig på arbejde).
Hjertebanken kommer også nogen gange om dagen nu.
Desuden føler jeg mig 24 timer rundt træt og har ikk så meget motivation til noget som helst.
Jeg har været syg i 4 dage for at se om jeg kommer lidt til ro men det gør jeg åbendbart ikke.
Nu kan jeg ikke tillade mig mere at være mere syg på den nye arbejdsplads og tør ikke helt at gå til læge/ eller kan heller ikke når at kør til lægen pga arbejde.

Nu ved jeg ikke om dette er alvorlige tegn, om jeg virkelig skulle gå til lægen eller om jeg kan lige så godt vente til om 14 dage, hvor jeg er flyttet og forhåbentlig har min kørekort?

Jeg håber jeg kan få lidt råd fra dig.”

Hej Babs

Det lyder, som du er presset for tiden med lange arbejdsdage, kørekort, flytning, og hvad du ellers måtte have i din hverdag. Det lyder også som presset er blevet for meget for dig. At du ikke kan sove og spise ordentligt, gør det blot sværere at få din hverdag til at hænge sammen.

Hvis jeg skulle give dit ét enkelt råd, så ville det være at gå til din læge nu. Heller gå til lægen én gang for meget end én gang for lidt, og jeg synes ikke du skal vente i 14 dage. Og ikke at have tid er ikke nogen undskyldning for ikke at gøre det. Det er noget, man tager sig tid til. Lægen kan bedømme, hvad der er bedst for dig her og nu.

Det er godt, at noget af presset forsvinder af sig selv om 14 dage, men det er vigtigt, at du passer godt på dig selv indtil da. Alt efter hvad du finder ud af med lægen, og senest om 14 dage, skal du sørge for at komme helt ud af din stress, før du udsætter dig for mere pres. Du bør bl.a. se på dine arbejdsforhold. Prøve evt. jævnligt stresstesten. Du skal helt ned på det grønne, men være forberedt på, at det godt kan tage nogle måneder selv med en god indsats.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

—————————-

Kender du til det at gå til lægen, eller ikke at gøre det, i forbindelse med stress? Læg gerne en kommentar nedenfor.

3 comments on “Skal jeg gå til lægen med min stress?

 1. hej!
  Har nogle spørgsmål ang stress,jeg er en kvinde på 39,bør jeg sygemelde mig,kan ikke rigtig tage stilling til dette selv,da jeg har været på sygedagpenge i et år pga stress ,men kom på dagpenge igen for 6mdr siden,jeg har nogle symtomer som måske burde være advarsler nok,tog lige stress testen den var 180.jeg er kommet der tik hvor jeg døjer med hovedpine hver dag,svimmelhed,sover ikke hver anden nat overhovedet fordi jeg ikke kan sove,og andre ting der følger med.pga min tidligere stress,er der nye ting jeg ikke kan lære,jeg fatter simpelhen ikke tingene,glemmer det 2sek efter jeg har lært,så min indlæring er total nul,hvad gør jeg,Det er nyt at jeg ikke kan sove om natten det startede for en uge siden,har ellers været en sovetryne,hvor jeg bare kunne sove hele tiden,men hva nu,kan du hjælpe mig

 2. Opdagede lige at jeg har lagt mit spørgsmål et forkert sted…. undskyld Babs
  men mon ikke der kan svares alligevel på spørgsmålet?
  sisi

 3. Kære Sisi

  Det lyder ikke, som du har det godt, og med 180 i stresstesten, så er du fysisk og psykisk ude af balance. Du bør gør noget. Vedr. sygemelding, så der det nogen din læge kan gøre. Formelt set kan du ikke sygemelde dig selv. Jeg synes absolut, at du skal gå til din læge (igen). Print evt. stresstesten ud, og tag dem med til din læge. Lægen vil sandsynligvis sygemelde dig. Men du bør også finde ud af, om du har mulighed for at få noget yderligere hjælp. Hvis du er medlem af en fagforening, så har de ofte mulighed for at hjælpe. Nogle kommuner har også mulighed for at hjælpe. Måske kan lægen henvise dig til yderligere hjælp.

  Mvh. Bjarne Toftegård

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>