Stress på jobbet kan give hjerne-blødninger

Mænd, som har et stresset arbejdsliv, har dobbelt så stor risiko for at blive ramt af en hjerneblødning, som mænd med mindre belastende jobs.  – Det skriver Erhvervsbladet.dk

Det er resultatet af en japansk undersøgelse af 6.500 arbejdende mænd og kvinder under 65 år, som er blevet fulgt igennem en periode på over 11 år.

Vi kender til tilsvarende resultater fra en tidligere stor engelsk undersøgelse, der viser at risikoen for at dø af en hjerte-karsygdom er fordoblet blandt ansatte, som sidder tilbage i virksomheder, der har været igennem store omlægninger.

Forholdene i Japan er mere stressende end her i Danmark, men det er alligevel tankevækkende. at stress har så stor betydning for vores helbred. Ofte tænker vi ikke på de langvarige konsekvenser af stress. Men der er vigtigt se på stress, ikke blot fra et individuelt og arbejdsmæssigt synspunkt, men også fra et samfundsmæssigt synspunkt. Hvor vi før i tiden oplevede mennesker, der blev fysisk nedslidt, så oplever vi nu mennesker, der bliver psykisk nedslidt, med både psykiske og fysiske konsekvenser.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

2 comments on “Stress på jobbet kan give hjerne-blødninger

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>