Svar: Andres reaktion på stress og sygemelding!

Joan skriver i indlægget http://www.forebygstress.dk/blog/min-historie-%e2%80%93-bjarne-toftegard#comment-303:

“Tak – Bjarne for at du deler din historie og for de ugentlige mails. Dem har jeg været glade for at læse, da jeg endelig tog mig rigtig tid til det  Og det gjorde jeg først EFTER, jeg havde været sygemeldt i tre mdr. på grund af stress..

Jeg har vejledt om stress, jeg har undervist i psykisk arbejdsmiljø og stressricisi, og altid haft travlt… men jeg ku jo li’ det…
Jeg havde også taget stresstesten et par gange, men altid haft mine egne indre dialoger om, hvorfor den var i det røde felt..
Men med proffessionel hjælp, blev det klart, at også jeg VAR ramt efter mange mange års arbejde uden højeste arbejdstid og to år i en organisation i voldsom forandring, og flere opsigelsesrunder undervejs..
Stresstesten er stadig i det røde felt (168), efter ca. en måned tilbage på jobbet på kun 16 timer om ugen, efter jævnlige samtaler hos en skøn psykolog og kursus i “Mindfulness” (et redskab som varmt kan anbefales)
Er det OK???

Og uden at have læst alt, hvad du har skrevet om, vil jeg opfordre til, at der sættes fokus på andres reaktioner til sygemeldte og stressramte

Har selv den erfaring, at det er nødvendigt hele tiden at fastholde sine egne grænser (i en tid, hvor man stadig er sårbar og synes det er næsten grænseoverskridemde at skulle blive ved med at bede om at blive respekteret…)-og oplevelsen af at omgivelserne har svært ved at forstå det langsomme tempo, som min tilbagevenden til fuld tid foregår i

Hilsen Joan”

Kære Joan

Tak for din historie. Jeg vil meget gerne være med til at sætte fokus på andres reaktion til stress og sygemelding.

Din historie er et godt eksempel, hvor omgivelserne har svært ved at forstå sygemeldte og stressramte. Og det oplever jeg ofte. Måske har de en forståelse i begyndelsen, men den fortager sig hurtigt.

Emnet har altid været vigtigt for mig, da jeg selv i sin tid har oplevet manglende forståelse. For at informere om emnet har jeg skrevet hæftet “Hjælp mennesker med stress” og jeg har det normalt også som et punkt i mine foredrag. Men der er brug for endnu mere oplysning på området. Jeg vil derfor gerne tage emnet op her i bloggen, og senere lave det som et fast punkt på hjemmesiden.

Jeg vil gerne opfordre alle til at komme med deres oplevelser og evt. gode ideer til, hvad man kan gøre eller ikke bør gøre.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————

Hvordan oplever du stress og evt. sygemelding, enten som stresset eller som pårørende / kollega til en stressramt? Hvad bør man gøre? Hvad bør man ikke gøre? Hvordan var det at starte igen? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>