Svar: Mobning og stress i 16 måneder!

Lena skriver I indlægget http://www.forebygstress.dk/blog/sp%c3%b8rg-om-stress#comment-245:

“i 16 mdr var jeg udsat for mobnig og stress min chef fik mig flyttet over i en anden afdelig hvad der er ok problemet er bare at jeg ligesom ikke kan blive glad og finde ud af at leve et normalt liv  alt kører på autopilot passer mit arbejde mand hjem børn jeg har tapt mig 17kg og det er ved at være lidt pinligt da folk er begyndt at sige nu må du ikk tabe dig mere det er jo ikke noget jeg gør med vilje kilorerne rasler bare af jeg har mødt min mobber nogen gange han hilser og snakker som om alt er i skyndest orden det er ham der snakker til mig .jeg snakker aldrig til ham jeg har et stærkt behov for at .tæskeham..det er ikke på arbejde jeg møder ham når jeg har mødt ham drømmer jeg flere nætter om ham og bruger flere dage på at komme op igen..han har øddelagt mit liv og hans går vider jeg prøver vrikeligt at tage mig sammen har tænkt meget på at få andet arbejde men når jeg mærker efter er det ikke det der skal til det er nok heller ikke så godt jeg taber mig mere er lidt nervøs for at det er ved at udvikle sig da sulten gør mig godt og jeg nogen gange har kastet op med vilje jeg føler mig ulækker med fuld mave kan man virkelig i min alder få nervøsspiseforstyrelse 41 år hvordan kommer jeg dog videre her fra lena”

Kære Lena

Ingen kan holde til mobning og stress i 16 måneder. Som du oplever, så påvirker det en både fysisk og psykisk. Det giver nogle sår på sjælen, som kan have svært ved at læges igen. Det kommer bl.a. til udtryk i dine drømme og din spisning.

Man siger, at tiden læger alle sår, men nogle gange går det meget langsomt. Det vil helt sikkert hjælpe dig at få professionel hjælp. Jeg vil foreslå, at du kontakter en psykolog eller terapeut med speciale i mobning, traumer og PTSD. Det er vigtigt, at det er en psykolog, der benytter kognitiv terapi. 

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————

Kender du til mobning og stress? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

8 comments on “Svar: Mobning og stress i 16 måneder!

  1. Jeg er blevet mobet i 3 år. Og været ude for sex cikane,
    og har det ad H til. Græder hele tiden. Ved ikke om jeg kan kommer over det. Har gået hjemme i 1 mdr. Var begyndt på et nyt arbejde med gik ned igen. Jeg håber en dag at kunne finde et job igen. Håber alle med stres bliver raske en dag for det er hårdt.

  2. Kære Susanne

    Du har fået nogle sår på sjælen, og du skal nok komme over det! Det tager lidt tid for ”såret” at hele, og en måden er ikke lang tid. Tiden hjælper dig, men det vil nok hjælpe dig endnu mere at få terapi.

    Mvh Bjarne Toftegård

  3. Til Lena vil jeg gerne sige: Søg hjælp hos en professionel, som Bjarne foreslår. Jeg har PTSD efter mobning og stort arbejdspres gennem 5 år og må desværre erkende, at jeg ikke efter over et års sygemelding kommer til at arbejde på normale vilkår mere. Jeg har fået rigtig god hjælp fra psykolog, som jeg stadig går hos, men jeg stoppede op for sent, kunne til sidst slet ikke mærke mig selv, før det kollapsede totalt for mig – så langt må du ikke lade dig selv køre ud. Derfor Lena – opsøg al den hjælp du kan få både fra professionelle, kolleger, venner og familie og gør det nu – smid tøjlerne – meld ud, hvordan du har det – accepter, at du for har brug for at trykke på pauseknappen. Mange kærlige tanker fra mig til dig.

  4. Jeg blev mobbet i flere år på min arbejdsplads. Det startede med at to ledere mobbede mig og derefter mobbede to af mine kolleger mig. Jeg blev flyttet til et andet sted, men jeg er stadig dybt mærket af det jeg har været igennem. Jeg bliver ved med at synes at der er noget galt med mig og jeg føler at mobberne har ødelagt mit liv. Jeg har forsøgt at få en samtale med den ledelse som mobbede mig men er det egentlig en go ide ?
    Jeg har været til en psykolog men syntes ikke at hun kunne hjælpe mig.

  5. Hej Charlotte

    Jeg synes du skal finde en anden psykolog. Der er meget forskel på psykologer og det skal være en, du føler dig tryg ved. Helst en der er kognitiv terapeut.
    Jeg tror på, at ting skal tales ud, og ens omverden kan ikke altid holde til det, så det bedste er professionel hjælp.

    Alt det bedste til alle her. Jeg kender til dårligt arbejdsmiljø, og skiftede arbejde i tide.

    /Susanne

  6. Hej Charlotte

    Der er ikke noget galt med dig. Mobning påvirker alle og er ødelæggende. Det er dog vigtigt, at du flytter fokus fra hvad, der er sket, til, hvordan du kan få det bedre igen. Jeg synes, som Susanne skriver ovenfor, at du skal prøve at finde en anden psykolog. Det skal være en, der giver kognitiv terapi. Om du skal tage en snak med din tidligere leder eller ej, er noget, du kan afklare med psykologen.

    Mvh. Bjarne Toftegård

  7. hej jeg er den lena i alle har svaret så pænt jeg har lige fundet det.det jeg skrev sidste år.jeg har lyst til at fortælle til alle jer der sider der ude at man kan få et godt liv og glæden tilbage selv om man har været helt der ude hvor sjælden brændte.det er ikke uden men mit heldbred har taget skade.ialt tabte jeg mig 25 kg og var til en masse undersøgelser.i dag kan jeg ikke komme mig og er konstant på fedekur for ikke at tabe mig ydeliger har gået til psykolog jeg synes at min arbejdsplads skulle have betalt den regning samtidig med de gav mig andet arbejde.og mobberne skulle have haft en kæmpe røvfuld.men jeg har bestemt mig for ikke og være bitter og græde mere jeg svigtede den lena der var her en gang det fortjente hun ikke hun er væk og en ny lena er kommet frem en lena der siger fra når hun føler sig trådt på en lena der i dag kan sige hun er glad .min familie er glad og jeg fik en ny chance med mit liv .var jeg bleven på mit gamle arbejde tror jeg rent faktisk ikke jeg havde været i live i dag. så til alle jer der er ulykkelige på jeres arbejdsplads skynd jer væk lad være med at kæmpe imod væk der fra det er fagforening der skal kæmpe den kamp politikkerne der skal give mobberne røvfuld og det vil de tydeligvis ikke så red jer selv og kom væk fra arbejdspladsen .vi har nemlig alle fortjent et godt liv

  8. Hej Lene

    1000 tak for din opdatering på din situation. Det er dejligt at høre, at du kommet derhen, hvor du har fundet glæden igen. Det er skønt, når man kan vende det forfærdelige, man har været igennem, til noget godt. Vores dyk her i livet kan nemlig ofte føre til et bedre (og anderledes) liv.

    Jeg kan kun støtte dig i, at man ved mobning skal have hjælp. Man kan ikke kæmpe imod den alene. Helst skal hjælpen ind, før mobningen har udviklet sig til noget alvorligt. Det kan f.eks. være chefen, en højere chef, en sikkerheds- eller tillidsrepræsentant eller fagforeningen. Hvis det ikke kan stoppe mobningen, så må man redde sit eget skind.

    Mvh. Bjarne Toftegård

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>