stress - virksomhed - grøn

nyhedsbrev

og gratis materiale

   

Hvorfor en indsats mod stress? – 10 gode grunde

Her er 10 gode grunde til at gøre en indsats mod stress i enhver virksomhed.

1. Stress eksisterer

Stress er et vilkår i stort set alle virksomheder og i privatlivet. I dag er det ikke et spørgsmål, om der findes stress, men snarere, hvor meget stress, der er. I gennemsnit er 10% af medarbejderne så stressede, at de har brug for en eller anden form for hjælp. Nogle steder er det laver andre steder højere.

2. Bedre psykisk arbejdsmiljø

Stress påvirker det psykiske arbejdsmiljø i negativ retning. Et dårligt psykisk arbejdsmiljø er med til at give stress. Det er vigtigt ikke at komme ind i denne onde cirkel. I værste fald oplever virksomheder en dominoeffekt, hvor medarbejdere bliver syge eller flygter væk på stribe. At reducere stress giver et bedre psykisk arbejdsmiljø.

3. Færre sygedage

Arbejdsmiljøinstituttet vurderer, at op i mod en fjerdedel af alt sygefravær er relateret til stress. Langvarig stress svækker for eksempel immunsystemet og er blandt andet medvirkende til hjerte-kar-problemer. En effektiv indsats mod stress vil reducerer sygefraværet.

4. Bedre effektivitet og færre fejl

Stress reducerer medarbejdernes effektivitet og gør, at de begår flere fejl. En effektiv indsats mod stress er således med til at øge effektiviteten og reducere antallet af fejl.

5. Større kunde-/brugertilfredshed

En stresset person vil reagere anderledes over for andre mennesker, end når vedkommende ikke er stresset. Overskud, overblik og overbærenhed reduceres. At reducere stress vil ofte være med til at give en højere kunde-/brugertilfredshed.

6. Fastholde medarbejderne

En indsats mod stress kan være med til at fastholde medarbejdere. Stress er nemlig en væsentlig faktor for manges overvejelse til at skifte arbejde. At gøre noget ved stress er således en vigtig fastholdelsesparameter. Fastholdelse af medarbejdere bliver vigtigere og vigtigere. Dels har vi en lav arbejdsløshed for tiden, og dels oplever vi en større og større specialisering. Det bliver dyrere og dyrere at miste en medarbejder.

7. Tiltrække kvalificeret arbejdskraft

Hvis virksomheden først har et rygte som en stressende arbejdsplads, kan det være vanskeligt at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

8. Kortere sygefravær

En sygemelding på grund af et stresssammenbrud varer ofte to til seks måneder, afhængig af hvilken hjælp man får. Ved udbrændthed er det ikke altid, man kan vende tilbage til sin gamle stilling. En hurtig og professionel hjælp ved en sygemelding vil forkorte varigheden og øge sandsynligheden for, at medarbejderne efterfølgende forbliver i virksomheden.

9. Fælles interesse

En indsats mod stress er af fælles interesse for både virksomheden og medarbejderne. Langvarig stress har både store menneskelige konsekvenser og konsekvenser for virksomheden.

10. God investering

Stressreducerende tiltag er en god investering. Omkostningerne ved at forebygge og afhjælpe stress er små i forhold til de konsekvenser, det har ikke at gøre noget.

Få mere information

Få mere at vide om at forebygge og reducere stress i virksomheden ved at udfylde skemaet nedenfor og trykke på [send]

 

Til toppen af siden >
   
   
   
   
   
   

Kontakt >

Artikler >

Litteratur >

Stress test >

Referencer >

Presse >

 

Login >

 

Forebyg Stress ApS

Hammerensgade 1, 2.sal

1267 København K

 

Tel: 20708050

E-mail: info@forebygstress.dk

CVR nr. 29625611

 

© Forebyg Stress ApS

Se også:

 

Kontakt >

Om Forebyg Stress >

Om Bjarne Toftegård >

Stresstesten>

Litteratur >

For pressen >

Login >

 

Forebyg Stress ApS

Hammerensgade 1, 2.sal

1267 København K

 

Tel: 20708050

info@forebygstress.dk

 

CVR nr. 29625611