Om

Blog af Bjarne Toftegård

7 comments on “Om

 1. Hej.

  Jeg oplever ind imellem stik i hjertet, herefter en isnende kulde i kroppen efterfulgt af sved. Nogen der har prøvet dette? Det er meget ubehageligt.

 2. camilla hviid

  Hej Bjarne kan man stille et spørgsmål mål til dig ang stress her på denne side..?
  mvh Camilla hviid

 3. Hej Bjarne

  Mit navn er Lasse Grønnegaard, og jeg skriver på vegne af DISPUK, der er en uddannelsesinstitution, som blandt andet tilbyder efteruddannelse, workshops og kurser.

  Sommerferien er slut og skoleelever er tilbage i klasseværelserne. De er Danmarks fremtid, og netop derfor diskuteres den fremtidige skole flittigt på Christiansborg, i medierne så vel som i de små hjem rundt omkring i landet.

  I den sammenhæng har vi valgt at undersøge, hvordan fremtidens klasseværelse kommer til at se ud i forhold til det nuværende.

  Det er jeg ikke et sekund i tvivl om kunne have interesse for dig og dine læsere. Tendenserne som undersøgelsen er baseret på, kan nemlig i vores øjne have store konsekvenser for børns trivsel, og kan gøre dem til lettere ofre for stress.

  Vi har lavet en grafik til at illustrere fremtidens klasseværelse, som jeg meget gerne vil sende til dig, hvis det har din interesse?

  Grafikken må du selvfølgelig bruge 100% gratis.

  Jeg ser frem til at høre fra dig.

  Med venlig hilsen
  Lasse Grønnegaard

 4. Marianne schmidt

  Hej bjarne
  Jeg har været sygemeldt i 3 måneder med stress forårsaget af mine smerter fibromyalgien giver mig. Jeg dyrker mindfulness og selv hypnose men lige meget hjælper det. Jeg synes bare jeg får det værrere… Jeg har lige pt trykken imellem mine skulderblade der føles som om at det trykker ind på mit spiserør og det bliver værrere når jeg laver noget… Og jeg føler min ånde er bramdvarm, uden at have feber… Det brænder indeni mig fradet punkt imellem skulderbladene og op i næsen og jeg hviler meget for hvis jeg ikke hviler bliver det meget værrere… Når jeg så ligger mig ned og hviler er det ligesom om at det kilder og brænder på samme tid inden i mig og det stiger i styrke indtil jeg føler det ligesom eksploderer indeni mig og der er noget der bliver frigivet så symptomerne letter en smule…. Jeg har kvalme og er tummelumsk i hovedet… Og føler mig almen dårlig hele tiden… Jeg kan ikke overskue noget f. Eks 20 min samtale med en veninde gør at jeg får en voldsom brænden indeni og mine øjne bliver små og jeg får trykken i hovedet og kan ikke lytte eller fokusere og det eneste jeg kan er at hvile og må bede min veninde om at gå… Mit spørgsmål er om du har hørt dette før for jeg synes det er meget mærkeligt og har aldrig prøvet noget lignende….
  Med venlig hilsen marianne schmidt

  • Hej Marianne
   Det lyder som dit funktionsniveau er meget nedsat. Det lyder ikke umiddelbart som stresssymptomer. Men stress er ofte med til at forværre andre tilstande, så derfor kan det altid være en god ide, at reducere stress så meget som muligt.
   Mvh Bjarne Toftegård

 5. Hej Bjarne,

  Jeg blev i januar 2021 med ét pludselig ramt af kronisk hovedpine, svimmelhed, føleforstyrrelser i hovedbund og deraf galoperende (sygdoms) angst. Jeg har været igennem talrige lægebesøg, fysiske behandlinger (body sds, akupunktur, massage, kranio sakral) men intet synes at hjælpe. Jeg går desuden fast til psykoterapeut. Hovedpinen er ikke længere kronisk men jeg har konstant føleforstyrrelser i min hovedbund som er ekstremt udmattende fysisk og psykisk. Jeg blev fuldtidssygemeldt januar 2021, prøvede at arbejde april 2021 hvorefter jeg igen måtte sygemelde mig og startede op så småt september 2021. Her i marts 2022 tog jeg en beslutning om at fuldtidssygemelde mig igen og har nu valgt at opsige mit arbejde. 2018 og frem har budt på 2 dødsfald og andre skelsættende begivenheder. Jeg har haft så mange stress symptomer som jeg har overset og er blevet undersøgt for alverdens dårligdomme inden jeg gik ned.

  Jeg kører nu på 14. måned med smerter – kan dette virkelig passe og er dette “normalt”? Jeg frygter jeg aldrig formår at slippe af med mine smerter da min livskvalitet er lav. Jeg føler mig ikke stresset men decideret udbrændt… De fleste synes at komme ovenpå inden for måneder.

  Hjælp / gode råd… 🙁

  • Hej Nedlagt,
   For at starte med dit spørgsmål, så nej, det er ikke normalt. Og det er nok, som du siger, at du er mere udbrændt end stresset. Svenskerne har en diagnose for dette, som de kalder udmatningssyndrom. Det er godt, at du er blevet godt undersøgt, og har fået hjælp. Hvad smerter angår, så vil stress og udbrændthed som regel forværre denne, og den kan så igen skabe stress, som påvirker smerten. På denne måde kan man komme ind i en ond cirkel. Smerten kan godt komme af andre årsager, men bliver som regel forværret af stress og udbrændthed. Der er ikke nogen simpel løsning på dette. Den langsigtede løsning er tid og at undgå at gøre det værre. Det er et spørgsmål om at restitution, hvor du skal gøre så meget som muligt for at lade op, hvor søvn er det allervigtigste, og så meget som muligt for aldrig at køre ressourcerne i bund. Jeg håber du finder en god vej igennem dette.
   Mvh Bjarne Toftegård

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>