Stress og hovedpine

Gitte skriver under Spørg om stress:

“Hej, jeg blev sygemeldt med stress i december. Jeg har sjældent lidt af hovedpine, men det var et af symtomerne. Jeg har stadig hovedpine hver dag, nogle dage mindre end andre, men generende nok til hurtigt at udmatte mig.   Jeg har jernmangel og har i en fleremåneders periode spist 2 jern c om dagen uden at tallet stiger. Udover Akarin for depression har jeg taget glucosmin for gigt, men dem er jeg stoppet med for 14 dage siden, da en af bivirkningerne er hovedpine, men den er der stadig.
Jeg går til massør, da jeg stadig spænder en del især i nakken. Men det har heller ikke afhjulpet, nu forsøger lægen at give mig akupunktur, har fået 1. behandling. Har ligeledes været hos neurolog, som mener det er strssen der giver hovedpinen.
Havd er erfaringen med stress og hovedpine, og varighed”

Hej Gitte

Hovedpine er et symptom, som sagtens kan hænge sammen med stress, men den kan også have andre årsager. Du skriver også at du har spændinger især i nakken. Spændingerne kan være med til at give hovedpine og kan også skyldes stress. Det er godt, at du er blevet grundigt undersøgt.

Hovedpinen vil forsvinde, når stressen kommer ud af kroppen. Hvis man er alvorligt stresset, tager det i gennemsnit et par måneder at komme helt ud af stressen efter at man begynder at få en målrettet hjælp mod stress. Hovedpinen bliver i den periode gradvis lettere og lettere.

Når hovedpinen hænger sammen med stress, er det vigtigt at gå efter det, der stresser. Hovedpinen er blot et symptom, og behandling af hovedpinen er symptombehandling. Noget, der måske kan hjælpe dig, er at lave en dagbog over hovedpinen. Dvs. hver eneste gang du mærker den mindste smule ændring i hovedpinen, så skriver du dato, klokkeslæt og situationen, dvs. hvad der skete, og hvad du tænkte. I løber af nogle dage vil er ofte tegne sig et mønster i hvornår hovedpinen opstår, og så skal du sætte ind overfor årsagerne.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————-

Kender du til hovedpine og stress? Hvad gør du? Skriv gerne om det nedenfor.

5 comments on “Stress og hovedpine

 1. Hej
  Jeg blev sygemeldt i juli måned efter at være blevet fyret lige efter en hård barsel med arbejde og alnemortilværelse. Jeg kunen simpelthen ikke rumme at skulel skifte arbejde. Det startede med daglige angstanfald på jobbet men jeg skød det hen med at det var mit blodsukker der faldt. Efter flere måneder sådan måtte jeg en dag give op. Jeg kunne ikke mere. Da jeg slap grebet fik jeg en voldsom hovedpine. Nærmest en trykken i hovedet, der gav mig beksed om at lægge mig ned. Denne trykken har jeg haft i 7 måneder nu, men den har været stærkt aftagende. Det har hjulpet med massage og yoga. Jeg er sikke rpå det skyldes spændinger fra kæben. Har også være meget ansgt for at der sad noget i hovedet, men er ved at være overbevist om, at det er spændinger. Jeg tager trykkenen som udtryk for at jeg ikke er helt ovre det endnu. Synes derfor også det er meget optimistisk når alle manger skriver, at det tager 3-4 måneder at komme sig over stress. Vh Katrina.

  • Filippa Schwartz

   Hej Katrina – har du stadig din trykken i hovedet? Hvis ikke, hvor lang tid gik der før det var helt væk?
   Jeg har selv haft en trykken i hovedet i snart halvandet år, formentlig pga. stress..

  • Hej Katrina, fandt du ud af om det var stress eller spændinger fra din kæbe? Mvh Rasmus

 2. Hej.

  Jeg har igennem de seneste 2 år lidt af hovedpine !!!.
  Er blevet undersøgt af samptlige specialister og læger. De mener det er depression/stress jeg lider af, dog har jeg ikke følt nogen form for stress. Det hele startede efter jeg deltog i en årlige påske frokost. Dagen efter vågnede jeg med tømmermænd….. og hovedpine. Den hovedpine fortsatte så.
  Jeg er startet på antidepresiv medicin og er begyndt at arbejde mindre.Hovedpinen er aftaget dog er den der stadig.

  Håber der er nogen der kan hjælpe og måske dele erfaringer.

  Ring gerne !!!
  30266225

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>