4: Sov nok

Når du er stresset, så går det ofte ud over din søvn.Dels er det naturligt, at du sover dårligere, da stress netop sætter din krop i en alarmtilstand, hvor du jo netop bør sove let.

Dels får du ofte en opfattelse af travlhed. Du går ofte lidt senere i seng for at få nogle flere timer ud af aftenen.

De fleste voksne har behov for mellem 7 og 8 timers søvn. Nogle op til 9 timer. De fleste voksne sover mindst 1 time for lidt. Og så fungerer man ikke optimalt. Det bliver en ond cirkel med for lidt søvn, træthed om dagen, hvor man får lavet for lidt, kommer for sent i seng, osv.

Når du er stresset, så har du ekstra behov for søvn. Hvis du er træt om dagen, så prøv at sove lidt mere.

Prøv en periode at gå i seng før kl. 22:00. Lad være med at se TV i sengen. Læs hellere en bog.

Din søvn afgør, hvor godt du fungerer i løbet af dagen!

Nok søvn gør at:

  • Du er frisk om dagen
  • Du fungerer bedre mentalt
  • Du er gladere

—–

Hvordan går det med at sove? Hvordan påvirker det dig? Har du nogen gode teknikker til at falde i søvn? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

1 comment on “4: Sov nok

  1. Jeg kan kun give dig helt ret i de tre punkter. Jeg har været rigtig tæt på stress, og fik af vide at jeg arbejde alt for meget, og at jeg havde svært ved at ligge mit arbejde fra mig, selv når jeg var hjemme. Det var så let lige at tage laptoppen frem og arbejde, “bare 30 minutter”.

    Og jeg har bestemt også fundet ud af hvor vigtigt en god nats søvn er. Bare det at man ikke vågner et par gange om natten har stor betydning.
    Det er derfor at jeg har investeret i en rigtig god elevations seng og ikke mindst nogle super lækre silkedyner.
    Og faktisk har jeg stor tiltro til at disse silkedyner gør at jeg sover bedre og mere roligt.
    Det er disse silkedyner jeg har anskaffet.

    Det har i hvert fald gjort at jeg føler mig meget mere frisk, hurtigere og ikke mindst gladere(hele dagen) præcis som nævnt i artiklen.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>