Bør arbejdsgivere tage ansvar for sundhed?

Danskerne lægger en del af ansvaret for deres sundhed over på arbejdsgiverne. Ansatte forventer hjælp til alt fra stress til rygning, fedme og alkoholmisbrug. … Det skriver flere aviser her i weekenden.

Konklusionen bygger på en undersøgelse foretaget af Capacent Epinion for PFA Pension. I en repræsentativ rundspørge blandt næsten 1.200 danskere forventer 86 procent, at arbejdsgiveren gør en aktiv indsats for at nedbringe medarbejdernes sygefravær.

 • 93 procent mener, at arbejdsgiveren skal hjælpe med at nedsætte medarbejdernes stressniveau.
 • 80 procent mener, at det er på sin plads med hjælp mod depressioner.
 • 69 procent mener, at arbejdsgiveren skal hjælpe medarbejdere med stofproblemer til at nedsætte deres forbrug – også uden for arbejdstiden.
 • omkring halvdelen mener, at arbejdsgiveren bør påtage sig en del af ansvaret for bekæmpelse af overvægt, rygestop, mere motion og sundere kost blandt medarbejderne.

Der er ved at ske en holdningsændring. Dette ses ikke alene af denne undersøgelse men også af, at flere og flere virksomheder tegner sundhedsforsikringer. Arbejdsgiverne overtager nogle at de funktioner, som samfundet eller den enkelte tidligere havde.

Som situationen er i dag er arbejdsgiverne ofte nødt til at gøre noget. Fastholdelse af medarbejdere er blevet vigtigere og vigtigere, efterhånden som arbejdsløsheden er blevet laverer og lavere. Investering i medarbejdernes sundhed er ofte givet godt ud.

Jeg mener dog, at det er vigtigt at taget ansvaret for sin egen sundhed. Vores sundhed er for vigtig til at overlade den til en arbejdsgiver. Vi skal lære at passe på os selv. Vi skal være opmærksomme på både fysiske og psykiske problemer og handle på dem.

Hvorvidt arbejdsgiveren betaler for en behandling er i bund og grund et forhandlingsspørgsmål. Men en hjælp / behandling bør ikke være afhængig af arbejdsgiveren.

Har du en mening til, hvem der har ansvaret for vores sundhed, så læg gerne en kommentar nedenfor.

2 comments on “Bør arbejdsgivere tage ansvar for sundhed?

 1. Min mening er: Det er ‘vores’ alle samens ansvar’

  Forskellig forskning og teori dannelse bevæger sig jo fra at det er ‘individet der er syg’ til ‘det er samspillet melle individ og miljø’

  Det er ikke bare noget vi kan effektivisere os ud af eller forsikre os ude af.

  mvh michael

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>