Boganmeldelse: Syv gode vaner – af Stephen R. Covey

Syv gode vaner - af Stephen R. Covey Bogen “Syv gode vaner” af Stephen R. Covey med undertitlen “Personlig og professionel effektivitet”, eller som den hed i den foregående udgave “7 gode vaner – Personligt lederskab og livskraft”, er i bund og grund en bog om personlig udvikling.  

Bogen er lige så godt til det professionelle liv som det private liv, da den hjælper én til at udvikle sig selv til glæde for både en selv, ens familie og ens arbejde. I den første “Vane” kommer forfatteren f.eks. ind på proaktivitet, som er en grundforudsætning for at udvikle sig.

Bogen indeholder foruden en række til tider lidt tørre forklaringer også en række redskaber og øvelser. Det er med denne bog, som med alle andre bøger, at hvis man ikke laver øvelserne, så bliver man klogere, man der er ikke noget, der ændrer sig. Specielt øvelsen i begyndelsen af “Vane 2” er givtig. Hvis den skal have effekt, skal man skriv den ned på papir, så snart man har læst den.

Som nævnt kan bogen til tider være lidt tør eller tung at læse, men dette bør absolut ikke afholde nogen fra at læse den. Men af denne grund vil jeg anbefale, at man læser den på et speciel måde:

 1. Spring indledningen over i første omgang og gå direkte til det kapitel, der hedder “Vane 1”.
 2. Læse “Vane 1” hurtigt igennem, uden at bruge tid på evt. uforståelige ting.
 3. Læse de to først sider af “Vane 2” og skriv det ned, du skal forestille dig.
 4. Læs resten af “Vane 2” igennem, lige som du læste “Vane 1”
 5. Læs “Vane 3” hurtigt igennem.
 6. Fordøj det, du har læst. Læg evt. bogen fra dig nogle uger, før du tager fat på den igen.
 7. Nu kan du enten læse Vane 1, 2 og 3 igen, indledningen, eller fortsætte med de følgende vaner.

God fornøjelse.

Bogen kan købes for kr. 299, f.eks. på www.saxo.com 

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————————-

Har du læst bogen? Hvad synes du om den? Læg gerne en kommentar nedenfor

6 comments on “Boganmeldelse: Syv gode vaner – af Stephen R. Covey

 1. Bjarne Meisner

  Hej
  jeg er igang med at læse bogen! og man skal være opmærksom på athan kommer med mange og ofte meget lange forklaringer. Det kan virke trættene.

 2. Bogen er en bog, som er bedst egnet til at læse flere gange. Første gang skal blot være en hurtig gennemlæsning, hvor man evt. springer de lange forklaringer over. Man får rigeligt ud af bogen alligevel. De lange forklaringer kan man så evt. gøre mere ud af ved en senere gennemlæsning.

  Mvh Bjarne Toftegård

 3. Bogen er en god båd, som beskriver mange gode erfaringer fra hans egen familie, hverdag og på den måde virker den også humoristisk ind imellem – måske fordi jeg kan genkende mig selv og min familie i mange sammenhænge. Endvidere finder jeg værktøjerne anvendelige i forhold til udøvelse af en ledergergerning – og for den sags skyld også i rigtig mange private sammenhænge. Nogen vil syntes bogen er lidt tung ind imellem – nå ja – men det understøtter for mig jo blot seriøsiteten af indholdet. Jeg kan klart anbefale bogen.

  Mvh. Hans Greve Brandenborg

 4. Hej.
  Jeg skal lave eksamensopgave diplom i ledelse professionelt lederskab – kan bogen anvendes her som eneste litteratur??? Evt. svar til min mail: dihebron@hotmail.com

  Jeg har læst og anvendt empatisk lytning til eksamen – det er absolut anvendligt!!

  Mvh. Helle.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>