Hurtig behandling får stressede tilbage i job

 Hvis sygemeldte med stress og depression skal hurtigt tilbage til arbejde, er kuren en hurtig behandling og en tæt koordinering med arbejdspladsen, siger stress-læger. Men sådan et tilbud skal man lede længe efter i det offentlige i dag.  … Skriver Ugebrevet A4

I artiklen udtaler både overlæge Bo Netterstrøm fra Stressklinikken på Hillerød Sygehus og Jesper Karle fra Psykiatrisk Privatklinik i København udtaler at:

1) Det er vigtigt med hurtig hjælp til en stressramt, og helst inden et sammenbrud.

2) Det er vigtigt med en nænsom opstart igen på arbejdet.

PFA’s erfaringer er, at med den rette hjælp faldt det gennemsnitlige sygefravær pga. stress reduceret fra 18 til 9 uger.

Det offentlige er ikke gearet til at hjælpe stressramte. De fleste er afhængig af enten en forsikring eller at arbejdspladsen betaler for dem. Hvis de ikke har den mulighed, så må de selv betale eller undvære behandling.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

———————–

Kender du til at få hurtig hjælp? Eller ikke at gøre det? Kender du til en nænsom opstart på arbejdet? Eller ikke at få en? Skriv gerne om dine erfaringer nedenfor.

2 comments on “Hurtig behandling får stressede tilbage i job

 1. Hej Bjarne

  Jeg tror på hurtig hjælp virker, det kan ihvertfald ikke skade; men problemet er nok bare at være hurtigere til at tage det i opløbet istedet for efter “sammenbruddet”. Det kræver opmærksomhed fra en selv, kollegaer chefer mv.

  -bjarke

 2. Hej Bjarke
  Jeg er helt enig.
  Hurtig hjælp er vigtig, når det er gået galt!
  Men det er selvfølgelig bedre, at tage stressen i opløbet. Forebyggelse er bedre end helbredelse.
  Vi må have fokus på begge dele.
  Mvh Bjarne

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>