Hvad er stresscoaching?

Jeg får ofte spørgsmålet: “Hvad er stresscoaching?”

Stresscoaching er hjælp til psykisk sunde mennesker, der ønsker at forebygge stress, eller som er blevet alvorligt stressede på grund af en belastning. Stresscoaching kan således både gives ved en sygemelding, ved meget stress og rent forebyggende.

Ved stresscoaching arbejdes der målrettet på at få stressen ud af kroppen samt at forebygge fremtidig stress. Man kommer gennem et program, hvor man trin for trin bliver bedre til at tackle stress. Stresscoaching er hjælp til selvhjælp, så man efter et kort forløb har lært at undgå alvorlig stress i fremtiden.

Kvaliteten af stresscoaches er varierende. Det er vigtigt, at man vælger en stresscoach, som man har tillid til, f.eks. baseret på andres erfaringer eller at vedkommende er certificeret stresscoach fra en kendt udbyder af en stresscoachinguddannelse.

Det er vigtigt at understrege, at stresscoaching er noget andet end almindelig coaching. Almindelig coaching er ikke egnet til stressede personer. Faktisk kan almindelig coaching gøre mere skade end gavn.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

1 comment on “Hvad er stresscoaching?

  1. Hej!

    Jeg er ved at gennemgå en skilsmisse – og ja – jeg har netop scoret 124 i jeres stresstest – ikke imponerende! Hvordan takler jeg min stress? Især over de ting – jeg føler mig magtesløs overfor. Jeg har bl.a. en mand, der nægter at underskrive separationspapirer og børnebidrag. Jeg er led og ked af at være så stresset – at jeg har kortere lunte, tics – og nu også den heldige vinder af eksem…derudover er jeg træt – og har indenfor kort tid tabt 5 kilo.
    Når det så er sagt – ved jeg det er den helt rigtige beslutning for mig – at jeg er afklaret – men denne her periode hvor det hele koger og syder – hvad gør jeg?
    Hjælp!

    De venligste hilsner en mor til to små piger, der savner deres mors overskud.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>