Hver tredje finansansat føler sig stresset

De ansatte i finanssektoren må ofte arbejde i meget højt tempo. Finansforbundet mener, der er meget bekymrende i en tid med mange fyringer i sektoren.   – Det skriver flere aviser

FTF har lavet en undersøgelse blandt sine 1699 medlemmer. Over 30% føler sig stressede. Dette er et uhyggeligt tal. Det tyder på et voldsomt pres, måske både som følge af en presset hverdag og risikoen for at blive fyret som følge af finanskrisen.

Meget stress kommer af at ville gøre sig arbejde så godt som muligt. Hvis ikke de ansatte og deres arbejdsgiver i fællesskab finder en løsning, så er der risiko for et stort antal udbrændte medarbejdere.

Finansforbundets næstformand, Kent Petersen udtaler bl.a.: “Højt arbejdstempo slider både psykisk og fysisk, og jeg mener, det er foruroligende, at to ud af tre medarbejdere i den finansielle sektor mener, det ofte er nødvendigt at arbejde hurtigt. Samtidig angiver halvdelen, at de ikke har tid nok til arbejdsopgaverne. Det hænger meget dårligt sammen med, at bankerne i denne tid skiller sig af med hundredvis af medarbejdere. For mig at se vidner det ikke om særlig god ledelse, og der er en risiko for, at endnu flere vil blive syge af stress som følge af det høje arbejdstempo og de arbejdsopgaver, som man bliver færre til at klare, siger.”

Hvis du arbejder i finanssektoren, så læg gerne en kommentar nedenfor med, om du er stresset, og hvordan du opfatter situationen.

Mvh. Bjarne Toftegård

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>