Ledere efterlyser viden om depression og stress

Ledere i danske virksomheder vil gerne tage ansvar for at hjælpe medarbejdere, der er sygemeldte på grund af depression eller stress, tilbage på arbejde. Men en tredjedel efterlyser flere redskaber og mere viden, viser en ny undersøgelse fra CABI – Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats.

CABI har lavet en spørgeskemaundersøgelse med 47 spørgsmål blandt 400 personaleansvarlige fra virksomheder i Danmark, der har mellem 10 og 500 ansatte.

 • 93 procent er enige i eller meget enige i, at forebyggelse af sygemeldinger på grund af stress er noget virksomheden kan have en del af ansvaret for.
 • 93 procent er enige eller meget enige i, at tilbagevenden til arbejde efter en sygemelding på grund af stress, er noget som virksomheden kan have en del af ansvaret for.
 • 82 procent vurderer, at medarbejderen med stress skal fastholdes i kontakten til arbejdspladsen gennem hele sygdomsperioden.
 • 76 procent vurderer, at en medarbejder som har været sygemeldt på grund af stress er en lige så stabil arbejdskraft som andre, hvis vedkommende er blevet rask.
 • 46 procent vurderer, at en medarbejder, som har været sygemeldt på grund af stress er en særlig ansvarsbevidst medarbejder.
 • 43 procent vil være tilbøjelig eller meget tilbøjelig til at ansætte en medarbejder, de ved har været syg på grund af stress.
 • 23 procent af de adspurgte vurdere, at deres viden om depression er begrænset eller meget begrænset.
 • 12 procent af de adspurgte vurdere, at deres viden om stress er begrænset eller meget begrænset.

1 comment on “Ledere efterlyser viden om depression og stress

 1. Det kan jeg skrive under på. Min chef vidste ikke tidligere på året, hvordan hun skulle håndtere mig og min stress. Hun fik råd af sin egen coach…og vi er nu videre. Jeg er tilbage på pinden på halv kraft indtil videre og det går bedre.
  Jeg synes selv at det er meget vigtigt at beholde kontakten til arbejdspladsen.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>