Metrochef: Stop mode-stress

En af Danmarks mest markante og succesrige erhvervsledere, den tidligere TV2-boss Per Mikael Jensen, sætter nu et stort, provokerende spørgsmålstegn ved de mange sygemeldinger på grund af stress.  Skriver BT den 19. maj 2008.

Bladet citerer Per Mikael Jensen for bl.a. at sige: “Stress er et udtryk for, afstemningen er gået galt. Man forventer mere af sit liv, end det man kan få. Vi vil have det hele på én gang. Vi vil have karriere, penge, en kone, men vil også have det sjovt, et rigt familieliv, masser af tid til venner. Stor karriere, men naturligvis orlov i månedsvis. Miljøbevidsthed og nye biler – helst med firhjulstræk”.

At “afstemningen er gået galt”, kan sagtens være medvirkede til stress, men det er sjældent den væsentligste årsag. For mange mennesker er manglende mulighed for at gøre deres arbejde godt nok en meget større stressfaktor.

Per Mikael Jensen mener også at flertallet af de stressramte burde tage sig sammen i stedet for at melde sig syge på ubestemt tid.

Selvfølgelig skal vi alle sammen gøre noget for ikke at blive stressede. Men hvis man er blevet for stresset, så har man brug for hjælp. Man kan ikke bare “tage sig sammen”. Ved moderat stress kan en kompetent leder hjælpe. Ved alvorlig stress kræves professionel hjælp.

Faktisk er i gennemsnit 10% af medarbejderne i en virksomhed så stressede, at de har behov for hjælp. Uanset om stressen stammer fra arbejdet, privatlivet eller at “afstemningen er gået galt”, så har de brug for hjælp.

Når det er sagt, så er det også vigtigt at skelne mellem stress og travlhed. Ofte bliver ordet stress misbrugt, og det er med til at gøre det sværere at gøre noget effektivt ved stress. Oplysning om stress er meget vigtigt. At lære noget om stresshåndtering og stressforebyggelse er vigtigt. Men lade det komme fra dem, der ved noget om det.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>