Nye SFO-regler kan give børn stress

Eksperter advarer mod at putte mere indhold og struktur ind i børns fritid. Skolebørn har brug for at fordøje, hvis de ikke skal blive stresset. 

Der er i dag en tendens til at starte faglig indlæring i en tidligere og tidligere alder. Et eksempel er den ændring, der er sket i børnehaveklasserne. For blot få år siden, lå der meget lidt faglig indlæring i børnehaveklassen, medens den i dag nærmest er som 1. klasse var tidligere.

Dette er en udvikling, som vi befinder os midt i. Den er i fuld gang i børnehaverne og vuggestuerne. Og nu er turen kommet til SFO’erne.

Vi får mere og mere regulering og styring af vores børns aktiviteter. Og dette vil uvilkårligt føre til mere og mere stress blandt børn. Man regner med at efterhånden har hvert tiende barn i Norden har stresssymptomer.

Hvis vi skal vende denne udvikling med stress blandt børn, og hvis vi ikke kan fjerne de planer, der i dag skal laves for vores børn, så skal der tilføjes et punkt i ethvert barns plan: “Hvordan kan institutionen hjælpe barnet med blive mindre stresset?”

2 comments on “Nye SFO-regler kan give børn stress

  1. jeanette

    Hej

    Vi skriver bachelor om børn og stress, men mangler nye tal på, hvor mange børn i Dk der egentlig lider af stress??? Kan nogle hjælpe os???

  2. Hej Jeanette
    Jeg kender ikke til nye tal om børn og stress. Det er desværre et område, som er alt for lidt undersøgt.
    Mvh Bjarne Toftegård

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>