Påskefrokost uden stress?

Kender du det? Du står for en påskefrokost og har svært ved at få det hele til at hænge sammen? Men er det sådan, du vil have det? Jeg vil her give dig nogle gåde råd til, hvordan du kan stå for en påskefrokost uden stress.

Der er rigtig mange traditioner og forventninger til påskefrokoster. Der kan være rigtig meget at leve op til.

Det første du kan spørge sig selv om, er om det, at du skal lave en påskeforkost, er en slags “opvisning” eller om det er vigtigere at have det hyggeligt med gæsterne. Ofte går der “sprort” i det, og vi skal overgå et eller andet. Men måske skal vi netop ikke det. Måske skal vi skrue ambitionsniveauet ned? De fleste gæster vil hellere have det hyggeligt sammen med dig, end at du præsterer den perfekte påskefrokost.

Prøv at gøre dig klart, hvad det er for “regler”, du skal leve op til med hensyn til påskefrokosten. For at gøre det, så er du nødt til at skrive dem med. Tag et stykke papir, og skriv alt det ned, som du skal/bør/vil/osv. Det er lettest at gøre det over nogle omgange henover nogle dage, for at få alt med. Når du har skrevet alle reglerne ned, så gennemgå listen og spørg dig selv regel for regel, om det er noget du ville kræve af andre. Ville det være rimeligt, hvis andre krævede det af dig? På den måde kan du luge ud i dine regler, så du kun har de bedste tilbage.

Når du på denne måde har fået justeret dit ambitionsniveau til det, du faktisk mener, er rimeligt, er du klar til næste skridt. Skriv de ting ned, der skal laves. Gennemgå tingene en ad gangen, og spørg dig selv, hvor du er den eneste, der er i stand til at gøre dette, eller om du kan få andre til at gøre. Det kan være, at du køber noget hos slagteren, supermarkedet, får familiemedlemmerne til at lave, eller også beder nogle af gæsterne tage noget med.

Planlæg det sådan, at du ikke skal en masse på selve dagen. Hvis du stresset helt op til påskefrokosten, så er du ikke i stand til at slappe af, når gæsterne kommer. Det tager tid, at få stressen ud af kroppen igen. Planlæg det sådan, at du ikke skal noget særligt de sidste par timer, før gæsterne kommer. Tag evt. et bad, læs en bog, hør noget musik til sidst, da det kan få dig til at slappe af.

Og nyd så påskefrokosten. Vær nærværende sammen med dine gæster. Så nyder de også påskefrokosten. Hvis du skal have nogle “medaljer”, så skal det være for dit nærvære, og ikke for den perfekte påskefrokost.

Jeg håber, du får lavet en rigtig god påskefrokost.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————————–

Skriv rigtig gerne om dine erfaringer med påskefrokoster nedenfor.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>