Sådan undgår du at drukne i mail-dyngerne – Stress og e-mails

Mails, mails, mails. Mailboksen skriger på opmærksomhed. Læs her, hvordan du tackler de mange mails uden at få stress.    Interview i computerworld.dk den 11/8-08

Computerworld har interviewet mig for at høre mere om hvordan man tackler en løbsk e-mail indbakke. Det kan ske efter en sommerferie, men for mange sker det stort set dagligt. Noget af det, men kan gøre, er (taget fra artiklen):

1. Tag selv kontrollen

Indkommende e-mails kan være rigtig forstyrrende, når man sidder og laver noget andet. Derfor kan det være en god idé at slå den automatiske opdatering fra, hvis man ikke sidder i en decideret support-funktion. Så betyder det, at det er dig selv, der har kontrollen over mailen, og ikke mailen, der har kontrollen over dig.

2. Afstem forventninger

Det er vigtigt at lave en forventningsafstemning om, hvor ofte man kigger på nye mails. Mange steder er det faktisk rigeligt, hvis man gør det to gange om dagen.

3. Skim og organisér

Se på, hvad der er vigtigt. Det, der er mindre vigtigt, flytter man hurtigt over i en anden mappe, som hedder ‘Senere’, ‘Ikke-vigtigt’ eller lignende. Så kan man tage hul på dem, når man får luft.

—–

Hvis du selv har nogle erfaringer, gode som dårlige, med mange mails, så skriv den endelig som en kommentar nedenfor.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>