Stress kan give fyreseddel

 Overvej hvor meget du vil knokle, for går du hen og får stress, fører det måske til en opsigelse.  – står der i dag på epn.dk.Siden citerer chefkonsulent i DJØF, Helene Rafn for at sige: “Vi oplever, at arbejdsgiveren har en kortere lunte i forhold til at reagere overfor medarbejdere, der er sygemeldt. Det betyder helt konkret, at de tidligere i sygdomsforløbet får stukket en opsigelse i hånden”.

Dette er en uheldig tendens og hænger nok sammen med stor usikkerhed i mange virksomheder overfor sygemeldinger pga. stress. Nogle virksomheder har erfaringer med at sygemeldinger trækker ud, at medarbejdere efterfølgende ikke kan klare sit job fuldt ud, eller at medarbejdere slet ikke vender tilbage til jobbet.

Men sådan behøver det ikke at være. Hvis en medarbejder får hjælp af en dygtig stresscoach, så vil medarbejderen i langt de fleste tilfælde fuldt ud kunne vende tilbage til sit arbejde, og samtidig være bedre rustet til hverdagens stress. Stresscoaching er en rigtig god investering for en virksomhed.

Problemerne opstår ofte, hvis medarbejderne ikke får den rette hjælp.

Hvis du har oplevelser med at blive fyret eller ikke at få nogen hjælpe, så er du meget velkommen til at lægge en kommentar til dette indlæg. Du er ikke den eneste.

2 comments on “Stress kan give fyreseddel

 1. Jeg er sygemeldt pga stress, jeg fik sterss af mit arbejde, og som tak, er jeg blevet fyret.
  jeg blev ret ked af det, det var jo ikke lige frem det der hjalp min situation.
  Og, så troede jeg ikke man blev fyret når man er sygemeldt!!
  Jeg oplever også at jeg ikke får noget kvalifiseret hjælp, når man er stess syg, orker man ikke og tage stilling til hvad man skal, og bestille tid hos en psyk, hvilken der er flere måneders ventetid på.
  Gennem fagforeningen fik jeg “lidt hjælp” af en såkaldt stresscoach, med det var meget ukvalifiseret hjælp.
  Der er ikke ret mange der har erfaring med stress og kan hjælpe.

 2. Kan kun nikke genkendende til de manglende kræfter og hjælp fra det offentlige system.
  Har selv været ramt af stress i snart 18 mdr. Jeg har måttet klare mine problemer vha af en rigtig god bekendt , acrylmaling og ikke mindst ens egen tro på at der igen kommer en endnu bedre dag i morgen.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>