Stress, læge og tavshedspligt?

“Mig” skriver i indlægget Spørg om stress:  

“Efter jeg startede i gymnasiet her i august har jeg skulle noget hele tiden, hvilket resulterer i at jeg sidder oppe om natten og laver mine lektier for at kunne følge med. Når jeg endelig sover, sover jeg virkelig dårligt og kan aldrig blive veludhvilet. Jeg har mistet min hukkomelse og skal skrive alt ned for ikke at glemme det. Desuden er jeg blevet meget rastløs. Kan ikke klare at sidde stille, føler at jeg skal lave noget konstant for ikke at spilde min tid.

Udover det har jeg stort set mistet mit sociale liv. Jeg har ikke tid til mine venner eller kæreste fordi jeg har så travlt.

Min kæreste tror jeg har stress. Han bad mig tage stresstesten, hvor jeg fik et stressniveau på 179 (Tror jeg, men er desværre ikke helt sikker. Det var oppe i det mørkerøde felt), så han vil have mig til lægen og få det undersøgt.

Problemet er bare at mit forhold til mine forældre ikke er helt optimalt – faktisk kan jeg ikke snakke med dem overhovedet. Og har heller ikke lyst til at de skal indblandes. Så vil gerne høre om der er nogen der ved hvordan reglerne omkring tavshedspligt og stress er? (Det skal jo nok siges jeg er 15 år).

Mener ikke selv jeg har stress. Har selv valgt at skulle have så travlt, og er helt sikker på jeg kan klare det. Men kan det gå bag mine forældres ryg vil jeg alligevel gerne undersøge det, for at berolige min kæreste.”

Det er en god ide, at du kommer til lægen og bliver undersøgt.

Jeg har kontaktet lægeforeningen for at være helt sikker, og de siger, at lægen har tavshedspligt, og at du roligt kan kontakte vedkommende, uden at dine forældre får noget at vide om det.

Udover at snakke med din læge, så bør du, for at hjælpe dig selv, sørge for at få nok søvn. Søvn er vigtigere end lektier! Prøv også at få noget motion, får det er med til at give dig mere overskud og glæde.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

—————————————–

Kender du til det at kontakte lægen og tavshedspligt? Så læg gerne en kommentar nedenfor.

1 comment on “Stress, læge og tavshedspligt?

  1. Hej Bjarne,
    Jeg har taget stresstesten og jeg ligger oppe i 170 ca. jeg glemmer alt og har dagligt små blackouts hvor jeg gør mærkelige sager, det skræmmer mig!. Tror du det er muligt at komme ud af stressen ved aktivt at arbejde med sig selv , altså uden sygemelding? Det som har gjort at jeg har stress er bla. at min søn ikke sov om natten i 3 år, jeg og min mand har skiftende arbejdstider, vi har flyttet hjem fra udlandet (han er udlænding med dertil følgende integrations problematik) for to år siden og vi yderligere har flyttet inden for d sidste år…suk…men nu sover min søn, jeg flytter ikke mere, min mand er rimeligt integreret og alligevel har jeg først symptomerne nu ??? Jeg frygter konsekvenserne af en sygemelding og er også flov over ikke at kunne styre mit eget liv…

    MVH Sofia

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>