Stress sender flest på førtidspension

I 2007 blev næsten hver tiende førtidspension tildelt på grund af stress, viser tal fra Ankestyrelsen. Og det er ny rekord. Rækkefølgen er:

 1. Stress
 2. Depression
 3. Skizofreni
 4. Blodprop

Førtidspension som følge af stress kan deles op i to typer, nemlig:

 • Posttraumatisk belastningsreaktion (skyldes enkelte voldsomme begivenheder som for eksempel en ulykke, et overfald eller en meget voldsom psykisk belastning)
 • Kronisk belastningssyndrom (skyldes lang tids påvirkning som for eksempel grov mobning, et langvarigt voldsomt pres, et voldeligt ægteskab).

3 comments on “Stress sender flest på førtidspension

 1. Hej !

  I 2008 på grund er overfald på arbejdsplasen, jeg har mistet min arbejd. Efter 6 måner , lægern har konstatere at jeg har diagnosen Posttraumatisk stres belæstning. Fra 2008 jeg er ikke rask.

  Hvorden kommer til at påvirge rasten af mit live dignosen Posttraumatisk belæstning ???

  vh. Devet

 2. jeg må jo sande ud fra det jeg lige har læst, at jeg nok tilhører den gruppe der bliver førtidspensionist, jeg er sygmeldt med to blodpropper i hjernen, jeg slås med de usynlige symtomer, jeg har hjerteproblemer, et gen der gør mig særdeles disponibel for blodpropper, og fået at vide jeg skal undgå alle former for stress [hvor det sted findes ved jeg så ik] jeg blev mobbet på et tidspunkt, det satte sig til nervøsspisseforstyrrelse. min mand drikker lidt for meget ind i mellem, for meget kontrol og arbejdspres, to store dejlige børn der giver en grå hår i hovedet ind i mellem, til alle jer der ude, pas godt på jer selv, ingen kender dagen i morgen, så lev hver dag som det var din sidste dag, i morgen kan du være død lena

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>