Tænk på papir

Når man er stresset, er hjernen overbelastet. Hjernen skal aflaste. Det kan du gøre ved at skrive alt ned, som du tænker på. Det kan være huskelister, bekymringer, gode ideer osv. Gør det gerne flere gang om dagen, og specielt inden du skal i seng.

Ved at skrive alt ned får du frigivet mentale ressourcer og dermed få et bedre overblik, mere overskud, blive mere opmærksom, mere kreativ, …

Brug ikke hjerne som opslagstavle! Det er spild af hjernekapacitet. Hvis du har rigeligt hjernekapacitet, så kan det selvfølgelig være ok, men det har man sjældent, når man er stress.

Så “tænke på papir” – det aflaster din hjerne!

——————

Kender du til det med at “tænke på papir”? Læg gerne en kommentar nedenfor.

1 comment on “Tænk på papir

  1. Når jeg ‘bare er almindelig stresset’ som jeg er nu hvor jeg går hjemme sygemeldt, så tænker jeg på papir. Skriver ned enten på en seddel centralt i huset, eller på et dokument ved en computer. Det har en dobbelt virkning. Både fordi jeg her og nu kan lægge tanken fra mig og få lidt ro i hovedet, men også fordi der så er en chance for at jeg husker at få gjort noget ved det *(det jeg skrev ned) på et senere tidspunkt!

    Når jeg er ekstrastresset opgraderer jeg til også at skrive tanker ned i løbet af dagen. Bare for at få ro på. For så når jeg dertil hvor jeg ikke kan nå hen til en seddel for at skrive noget ned uden at ha glemt hvad jeg skulle skrive. Eller forsøger at formulere noget mundtligt og inden jeg finder argumenter mm har jeg glemt hvad jeg skulle sige noget om!!! Så er det rart at skrive undervejs, for så kan man gå tilbage og se hvad man lige har skrevet og dermed lige har tænkt. Så i de allerværste perioder kan jeg bruge lang tid på at få læsset af ved bare at skrive og skrive og skrive….AH!

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>