ADHD og stress

Sonja skriver i  Spørg om stress:

“Jeg vil gerne høre om ADHD og stress-reaktion har lighedspunkter.”  

Hej Sonja

Jeg er ikke ekspert i ADHD, men det er lettere at blive stresset, når man har ADHD. Du spørger til “reaktionen”. Det, der sker i hjernen, er forskelligt. Men det, der sker i kroppen, vil være en stressreaktion. Mennesker med ADHD har ekstra glæde af at lære at tackle stress, både med praktiske løsninger og f.eks. mental afslapning.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————————————–

Hvis du kender til ADHD og stress, så læg gerne en kommentar nedenfor

3 comments on “ADHD og stress

 1. Hej Bjarne og Sonja
  De primære lighedspunkter er, som du siger Bjarne, den fysiske reaktion.
  Den væsentligste forskel i mine øjne, er at personen med diagnosen ADHD som oftest har været i en stressfyldt tilstand siden tidlig barndom, og har derfor lært at “håndtere” den. Det gør at den sidder en anelse dybere i systemet, og at det opleves som om den er en del af systemet.
  Det er den ikke, og den kan fint bearbejdes på samme måde og med de samme teknikker som almindelig stress.
  Udover stressen har de fleste med diagnosen ADHD også nogle udfordringer på områder omkring de eksekutive funktioner – beslutningstagning, korttidshukommelse, selvaktivering, impulsivitet, osv, – det også skal håndteres. Disse ting kan også trænes op.
  Mvh. Anders.

 2. Ninette

  Hejsa. Du skriver de problemer der er med stress når man har ADHD kan lære at takle. Men hvordan. Jeg har en datter der er fået konstateret ADHD og hun har lidt af depression i nogle år. Jeg vil gerne kunne videre give disse oplysninger til hende. Hvilke metoder findes der til at lære at takle de eksekutive funktioner som du skriver lidt om til Bjarne og Sonja?
  MVH Ninette

 3. Hej Ninette
  Typisk skal der første gøres noget ved de tankemønstre, der stresser og giver en manglende oplevelse af nærvær.
  Når roen har indfundet sig, så åbner det nogle nye muligheder for læring og udvikling af de eksekutive funktioner. Mulighed for at få overblik over en situation og forblive nærværende.
  ADHD Coachingen med NLP teknikker er lige nu det eneste, jeg kender til, der har en stor succesrate med at hjælpe folk med diagnosen ADHD til at få ro på og overskud. Og jeg vil tro at de fleste former for Mindfulness meditation og nærværstræning vil have en tilsvarende effekt på stressen.
  Tjek min hjemmeside http://www.adhd-coach.com, hvis du vil læse mere om mit arbejde som ADHD Coach med både børn, unge og voksne med diagnosen ADHD.
  Mvh. Anders.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>