Blive raks og så finde noget andet?

Annemette skriver i indlægget Spørg om stress:

“Jeg er netop blevet sygemeldt pga. stress. Skulle aldrig have læst artiklen i Berlingske Tidende, hvor ens dårlige samvittighed og nederlagsfølelse virkelig bliver boostet.   

Jeg er ansat et sted hvor arbejdsforholdene har været ulidelige længe før jeg kom og jeg har set utroligt mange mennesker komme og gå. De (klogere end jeg) sagde op pga. forholdene, så jeg ved at det ikke kun er mig. Jeg har ikke bestilt andet end at tage mig sammen og holde ud i håb om at ledelsen endelig fik styr på tingene, men betaler nu prisen for den naivitet. Så det gør ondt at læse at det bare er dovenskab.

Det jeg vil spørge om er, om jeg kan sige op uden at få karantæne, for jeg ved at intet ændrer sig i på arbejdspladsen, så de faktorer som har fået mig ned med nakken er der stadig når jeg er rask igen.

Derfor vil det bedste være at blive rask og derefter finde et andet arbejde med ordentlige forhold.

Mvh
Annemette”

Kære Annemette

Det er ikke nogen rar situation, du er kommet i. Jeg kender ikke reglerne for karantæne godt nok, til at jeg kan give dig et svar her. Jeg vil foreslå, at du kontakter din fagforening for at høre nærmere om dem.

Normalt vil jeg fraråde at sige op under en sygemelding. Lad være med at træffe store beslutninger, medens du er sygemeldt med stress. Træf helst først beslutningerne, når du er blevet rask igen, eller vent i hver fald et stykke tid.

Som du skriver, så bør dit fokus være, at blive rask. Hvis du har truffet beslutningen om at skifte arbejde, så kan du jo begynde at se efter og søge andre muligheder, medens du bliver rask.

Og så vil jeg gerne understrege, at hverken stress, eller sygemelding på grund af stress, har noget med dovenskab at gøre. Der er ingen, der bestemmer sig til at blive stresset eller syge på grund af stress!

Se også mere under: Sygemeldt, hvad gør du så?

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————-

Kender du reglerne for karantæne? Har du prøvet at blive sygemeldt fra et arbejde, du ikke ønsker at vende tilbage til? Skriv gerne om dine erfaringer nedenfor.

4 comments on “Blive raks og så finde noget andet?

 1. Hej Annemette
  Jeg er sygemeldt med stress, og har været det ca. 3 mdr. nu. i starten af sygemeldingen, kunne jeg kun se ulemperne ved mit arbejde, og alle problemerne med ledelse, kollegaer m.m. Nåede også at søge noget andet, men nåede heldigvis at sige fra, for jeg var på det tidspunkt ikke i stand til at tage en så stor beslutníng.
  Nu er jeg heldigvis, ved at være på den andes side, det vil sige, jeg er begyndt at se mulighederne og de gode ting ved arbejdet, så mit råd til dig er, giv det lidt tid.
  Start evt. op på en delvis raskmelding, når du er klar til det. Når du er ovenpå igen, kan du tage stilling til om du skal skifte arbejde.
  Med venlig hilsen
  Lene

 2. hej jeg er sygemaldet med stress og har cr 5 mde,,..hvrdan kan jeg undgå sterss er der nogle der kan hajlæp hurtig …at komm over mvh lise

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>