Brevkasse: Får ingen hjælp

Bo skriver under Spørg om stress:

“Hej Bjarne
Jeg er pædagog, for et halvt år siden sagde jeg mit job, da jeg fik konstateret stresssymptomer, og troede jeg nåede ud af det forige job i god tid. Nu har jeg haft et andet job i godt og vel et halvt år. Det kan godt være en ret kontrollerende arbejdsplads/overvågen føler jeg. Dette har efterhånden gjort, at jeg ikke ved om jeg udfører mit job ordentligt, er bange for at gå ind i konflikter, hvis mine kollegaer er i nærheden, og egentlig ikke føler je
g bidrager med så meget. Går rundt med en følelse af at blive overvåget. Ikke en rar følelse. Synes det har sat min faglige identitet en hel del år tilbage, og tør næsten ikke deltage ved personale møder. Jeg føler hele tiden at jeg skal bevise for dem, at jeg er faglig kompetent til jobbet.  

Jeg er meget træt til dagligt, sommerfugle i maven konstant, og kan ikke overskue så meget/plus kort lunte, som nogen gange går ud over min søde kæreste. Er lidt opgiven i situationer, og føler jeg er et andet menneske end for 1 år siden, hvor jeg var jeg livsglad og energisk. Glemsom er jeg meget. Har været veed læge, som ikke mente jeg havde symptomer nok til at henvise mig til psykolog, så kontaktede min fagforening, som egentlig ikke kunne hjælpe, men fik en god snak med en alligevel, som havde haft stress. Hun sagde jeg skulle identificere stressen først, læse om det, søge hjælp på nettet, og at der var andre måder at få hjælp på.
Det korte af det lange er, at jeg føler jeg skal ud med det hele, snakke med nogen. Jeg har symptomer i kroppen, som jeg ved ikke burde være der.
Håber du/I kan hjælpe

P.s. Hvad er det for et E-kursus, som jeg har hørt nogen snakke om?”

Hej Bo

Du har både symptomer på stress og beskriver mange mulige årsager til stress. Du har også været til lægen, så blot ikke mener at stressen er alvorlig nok.  Som du også oplever, så “falder man mellem stolen” i sundhedssystemet, når man er stresset, hvis det ikke er meget alvorligt. Hvis virksomheden og fagforeningen heller ikke vil gå ind og hjælpe, så er man på egen hånd. Og det er vis det, du er nu.

Det betyder ikke, at man ikke kan gøre noget. Man kan komme rigtig langt med selvhjælp. Det e-kursus, du spørger til, er det eksempel på dette. Du kan læse mere om det her: E-kursus “Bliv fri for stress”. Du kan også på egen hånd opsøge en psykolog eller en stresscoach, hvor du så selv betale for det. Uanset hvilken form for hjælp du får, så er det årsagerne til din stress, du identificere og skal gå efter, enten ved at påvirke årsagen eller ved at lære at takle den anderledes. Det hjælper ikke meget at lave symptombehandling.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————————–

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller egne erfaringer til dette, så er du meget velkommen til at skrive om det nedenfor til hjælp for Bo og andre.

9 comments on “Brevkasse: Får ingen hjælp

 1. Stine J Rasmussen

  Hei…

  Jeg har alle de advarende symptomer på stress,
  træthed,
  sover dårligt om natten/mangel på søvn,
  uro i kroppen,
  indre modstand,
  irritabel,
  lettere til tårer,
  indesluttet.

  jeg ved ikke om det kan være jeg er på vej til stress elelr om jeg bare er typisk ung.
  vil ikke tage til lægen med det hvis det ikke er noget. har nemlig haft mange problemer gennem mit liv og nogle af symptonerme har jeg haft så længe jeg kan huske…

  håber du evt. kan svare mig på det… mange hilsner Stine J Rasmussen

 2. Hej Stine

  Jeg kan heller ikke afgøre, om det er stress. Men når man har det skidt, så skal man gøre noget ved det. Og når man ikke ved, hvad det er, så har man lægen til at hjælpe sig. Og det er uansest hvor ung eller gammel man er. Man må aldrig acceptere eller vænne sig til at have det skidt. Jeg vil anbefale at du snakker med din læge om det.

  Mvh.
  Bjarne Toftegård

 3. OMG! thats me! i have exactly the same symptoms, and have had for a long time.. went to my doctor, and cryide for 45 minuts. all that she could say is that i neede to quit my job (witch i in the end got fired from :/ ) and that she could help me… but that i was always welcome to come and cry there if i needde! :O
  today, after totally had lost my mind and had some really bad tougths about how to make my head stop thinking 24hours a day i am going back to the doctor with my husband…
  i hope i can get some help…
  and i hope that you can also get the help you need 🙂

 4. ups. har lige set at jeg har skrevet på engelsk. det må i undskyld….
  jeg er bare vant til det, og nogle gang glemmer jeg :/
  nå, på dansk næste gang!

 5. Marie Meyer

  Hej

  Jeg er en ung pige på 17 år. Pga familiekomplikationer flyttede jeg hjemmefra for et halvt år siden. Inden jeg flyttede havde jeg det rigtig skidt. Jeg var overbevist om, at det ville blive opløst efter flytningen. I starten gik det fint, men jeg har fået et tilbagefald, og synes på trods af jævne besøg hos en psykolog at jeg får det værre og værre. (jeg har nu gået hos denne psykolog i halvandet år)

  Jeg har snakket med min mor om, at blive sygemeldt fra gymnasiet i december. Mit problem er dog, at jeg ikke har nogen steder at “hele”. Derhjemme er der ikke meget hjælp at hente, og på kollegiet, hvor jeg bor, er der uoverskueligt meget uro og opvask, som jeg er ene om at tage ansvaret for.

  Mit spørgsmål lyder da:
  Findes der institutioner for personer i samme situation som mig. Altså, er det muligt at blive indlagt for en periode?

  Jeg håber ikke mit spørgsmål var alt for langt og uoverskueligt.

  Mvh Marie Louise

 6. Hej Marie Luise

  Det er en ulykkelig situation du er i. Jeg ved ikke, om der findes nogle steder, du kan søge hen. Måske kan du søge ind på et andet kollegium, der er mere velfungerende, den der, hvor du er nu. Hvis der er nogen, der læser dette, og har forslag, så skrive endelig om det.

  Mvh.
  Bjarne Toftegård

 7. Kan angst give stress og siden omvendt stressen i kroppen udvikle mere uforståelig ansgst.

  Dvs en masse uforståelige spænding i krop og sjæl.

  Ligesom det hele går op at koge og man bare hjem fordi man er ved at gå i panikk.

 8. Maria Christine Andersen

  Hej Bjarne 🙂
  Jeg går i niende klasse i Solrød Strand og i næste uge skal vi have projektuge, hvor jeg har valgt emnet “Unge og stress”. Jeg ville blive super glad hvis du ville hjælpe mig ved at svare på følgende spørgsmål:
  1: Hvad kan føre til stress hos unge mennesker?
  2: Hvordan kan det undgås?
  3: Hvordan kan det påvirke de unges fremtid?
  4: Hvordan påvirker stress samfundet?
  Jeg håber, at du vil svare, for det ville være en kæmpe hjælp! 🙂

  Med venlig hilsen
  Maria Christine Andersen

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>