Brevkasse: Kan ikke kende mig selv

Heidi skriver under Spørg om stress:

“Hejsa.
Jeg er en pige på 34 år som måske tror jeg har fået stress eller ved det faktisk ikke, for egentlig har jeg haft det sådan her i lang tid, nu er det bare blevet meget værre – håber du kan hjælpe mig med at finde ud af hvad det er der sker med mig, for føler mig helt “lost”. Jeg har i 13 år boet sammen med min ex mand som er
   alkoholiker og sammen har vi 3 børn – jeg gik dog fra ham da jeg ventede nummer 3, da han begyndte at drikke igen – for 2 år siden mødte jeg min nye kæreste, dog fandt jeg ud af at han igennem et år havde skrevet intime beskeder med andre kvinder på sms – jeg valgte at give det en chance til – men det har slået mig helt ud – jeg er blevet utrolig jaloux og tror han laver noget bag min ryg hele tiden. Jeg kan ikke finde rundt i mine følelser og sommetider synes jeg slet ikke at jeg kan føle noget som helst – jeg har lidt af forhøjet blodtryk i 5 år og er i behandling for det, men for ca. 2 måneder side steg det pludselig igen og jeg måtte sættes op i medicin – jeg har ofte hjertebanken og i sær hvis jeg dyrker motion, så kan det være så slemt at jeg må sætte mig lægge mig ned, det sortner for mine øjne og jeg bliver svimmel (ved godt det ikke er farligt, men det er bare så ubehageligt). Jeg har svært ved at fokusere når jeg er sammen med andre mennesker, for det meste smiler og nikker jeg bare, men bagefter kan jeg ikke huske hvad de har sagt. Jeg er ked af det meget af tiden og kan græde over det mindste, her til aften sagde min 3 årige datter at hun elskede mig og så tudede jeg. Kan ikke sove når jeg kommer i seng og ligger ofte vågen til 2-3 stykker. Kan slet ikke kende mig selv i det her – jeg har altid været en glad og humørfyldt pige (jeg har dog også gode dage, hvor tingene ser lyse ud) – mine kollegaer har tit sagt til mig at jeg lider af behagesyge, og det er nok også rigtigt, men har det noget med stress at gøre? Jeg var inde og tage din stress test og tror den viste 184 eller var det 182 og det er jo alt for meget – men er stress ikke noget man får, hvis man har for meget at se til – hvad skal jeg gøre – da jeg kørte på arbejde i dag, tænkte jeg på om jeg skulle køre i grøften, ikke for at tage livet af mig selv, men bare så der var nogen der kunne se hvor skidt jeg har det (egoistisk det ved jeg godt og kunne heller aldrig finde på at gøre det pga mine dejlige børn) – har svært ved at åbne mit inderste for andre også fordi jeg ikke selv kan forklare hvordan jeg har det og hvorfor jeg har det sådan her – håber du kan hjælpe mig:-)
Mange hilsner Heidi”

Hej Heidi

Når du har over 180 i stresstesten, så er du både fysisk og psykisk ude af balance. Det kan skyldes stress eller have andre årsager. Uanset hvad, så bør du gøre noget ved det. Jeg vil absolut anbefale, at du kontakter din læge og får en snak med vedkommende. Din læge kan afgøre, om det skyldes stress, eller om der er andre forklaringer, f.eks. depression eller angst. Udover lægehjælp bør du overveje noget psykologhjælp. Det skal helst være en psykolog, der giver kognitiv terapi.

Du spørger, om stress ikke er noget man får, når man har for meget at se til. Sådan behøver det på ingen måde at være. Man kan faktisk blive alvorlig stresset og samtidig have masser af tid. Man kan faktisk blive stresset alene ved at tænke på noget stressende. F.eks. er jalousi er i høj grad stressende. “Behagesyge” gør også, at man lettere kan blive stresset.

Som du har det, kan jeg desværre ikke hjælpe dig yderligere her på bloggen, men håber at du din læge og en psykolog finder en løsning.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————————–

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller egne erfaringer til dette, så er du meget velkommen til at skrive om det nedenfor til hjælp for Heidi og andre.

1 comment on “Brevkasse: Kan ikke kende mig selv

  1. Lisbeth

    180 i stresstesten er helt for bestemt meget. Jeg ville som forslået heller ikke tøve med, at søge hjælp ved en så høj score.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>