Brevkasse: Må leve med et dårligt psykiske arbejdsmiljø

Mulle skriver under Artikel: Hvis sygemeldt på grund af stress:“Hej

Jeg har lige sygemeldt mig med stress igen, og har fået en tid hos min læge i morgen. Jeg var sidst sygemeldt i 3 mdr (2008), hvor jeg endte med at begynde et nyt sted. Har i mellemtiden fået en pige og har nu været igang igen i ca. 8 mdr.

Jeg har svært ved at koncentrere mig, skal ofte stoppe op midt i noget og tænke inden jeg kan komme videre. Har lige haft en svær forkølelse, som jeg har meget svært ved at komme over igen. Føler den begynder at sætte sig til bihulebetændelse, som jeg også havde sidst jeg var stresset.

Jeg mener helt sikkert, at det igen er arbejdet, som stresser mig.   Har længe været uden leder og da vi endelig fik en leder handler alt om besparelser og nedskæringer. Der er to kollegaer, hvor den ene er blevet forflyttet til et andet sted og den anden er blevet fyrret, og der er flere afskedigelser på vej. Flere af mine kollegaer har også svært ved at overskue hverdagen og vi har en del sygemeldinger for tiden, som vi selv skal dække. Jeg føler ikke at der er tid til at udføre arbejdet tilfredsstillende og det går ud over de forkerte. Stemningen er også meget negativ for tiden og det er meget længe siden vi har fået ros for vores arbejde. Har ligeledes svært ved at nå mit arbejde og ender ofte med overarbejde, som vi har fået at vide at vi ikke må have, da der ikke er penge til det.

Jeg har nu sygemeldt mig, da jeg flere gange endte med at græde på mit arbejde, fik hjertebanken, svedeturer og ondt i maven. Var også hele tiden bange for at lave fejl. Nu har jeg dårlig samvittighed over at mine kollegaer nu skal rende endnu hurtigere, fordi jeg nu heller ikke er der, og alligevel har jeg det sådan, at det ikke er mit problem, men jeg holder jo af mine kollegaer. Er glad for mit nye arbejde, og har ikke lyst til at skulle derfra, men kan heller ikke lige se, hvordan jeg undgår at bliver stresset der.

Har snakket lidt med min leder omkring det, og hun har henvist mig til nogle afklarende samtaler med nogle, som ikke direkte har tilknytning til arbejdspladsen. Ellers mener hun ikke at det kan være meget anderledes, og at jeg må lære at leve med det psykiske arbejdsmiljø, som er på stedet.

Er frustreret over igen at være blevet sygemeldt, og vil bare gerne snart kunne klare et arbejde uden at blive stresset.

Mvh Mulle.”

Hej Mulle

Det er en meget frustrerende situation, du er havnet i. Og jeg er bekymret over din leders holdning til det psykiske arbejdsmiljø. Det er absolut muligt at have et godt psykisk arbejdsmiljø, selv om man er presset. Man kan dog ikke gøre dette alene, da det er noget man skal gøre sammen med lederen og ofte også tillids- og sikkerhedsrepræsentanterne.

Nogle gange kan man ikke lave om på omstændighederne, selv om man har prøvet. Hvis man stadigvæk vil holde fast i det, man har, så har man kun den mulighed, at lære at tackle omstændigheder, så de ikke får lov til at stresse én. F.eks. kan man lære at acceptere, at man ikke kan nå det hele. Man gør det så godt man kan, og har det godt med det. Det er noget en stresscoach eller en terapeut også kan hjælpe dig med. Det er ikke en løsning på et stressproblem, men kan være en nødløsning.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————————–

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller egne erfaringer til dette, så er du meget velkommen til at skrive om det nedenfor til hjælp for Mulle og andre.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>