God ledelse er det bedste middel mod sygefravær

“Danske arbejdspladser bugner af sundhedsordninger, men der er uambitiøst hvis man tror, at en gratis banan, sund mad i kantinen og en tur på løbebåndet alene nedbringer sygefraværet, mener Allan Ahrensberg, der er formand for Ingeniørforeningens Lederforum. De har lavet en undersøgelse om sundhedsordningernes effekt på sygefraværet blandt ledere med ingeniørbaggrund, og tendensen er klar. Det bedste middel mod, at medarbejderne bliver hjemme under dynen, er god ledelse.”  – Fra Børsen 13.02.09. (Executive side 8)

Det kan vist ikke siges meget bedre end det … og man kan skifte ordet sygefravær ud med stress, og det er stadigvæk lige rigtigt.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

—————————

Har du oplevet en sammenhæng mellem ledelse og sygefravær / stress? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

5 comments on “God ledelse er det bedste middel mod sygefravær

 1. God ledelse har altid handlet om at interessere sig for sine medarbejdere både som mennesker og som arbejdere…oprigtigt.

  Så, enig..kan ikke siges meget bedre 🙂

 2. Kære Bjarne.

  Tak for mail/link – og for spændende foredrag forleden i Smidstrup.

  Du nævnte i dit foredrag sygefravær – du har vel ikke et eksempel på en rigtig god politik, som forebygger sygefravær? – jeg surfer og surfer og finder det samme og samme igen og igen. Der må være en anden måde at formulere den slags på – mere positiv.
  På forhånd tak for dit svar.
  MVH
  Metha

 3. Susanne

  Af egen erfaring kan jeg sige, at det er meget vigtigt med god ledelse, efter min mening handler det om god kommunikation mellem ledelse og medarbejdere og fokus på det psykiske arbejdsmiljø.
  I en tidligere stilling følte jeg mig ofte skidt tilpas med kvalme, hyppig forkølelse og nedtrykthed, som resulterede i hyppigere sygemeldinger, end jeg normalt ville tillade mig selv. Heldigvis var jeg stærk nok til at sige op og skifte fra den stilling, inden det drev min i knæ.

 4. Pingback: svar til Metha Palmus Hansen

 5. Hej Susanne

  Dejligt at høre at du har lyttet til din krop og taget det nødvendige skridt til at komme ud af stressen. Nogle gange er man nødt til at “fyre sin chef” 🙂

  Mvh Bjarne Toftegård

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>