Grim traumatisk oplevelse for 6 år siden

Joan skriver under Spørg om stress

“Hej Bjarne.

Kan må have stress da man kun er 23 år gammel?
Jeg har et normalt job hvor jeg fast arbejder 34,5 timer om ugen.
Men jeg er en af dem der tager mit arbejde med hjem og spekulerer meget.
Men jeg har taget din test, som viste 196pont ;o/
   

jeg har været indlagdt på skadestuen 2 gange de sidste 2 år for mave-smerter, har været syg(influenza, halsbetændelse osv) 9-10 gange, gået til fysotherapy pga smerter i nakke og skuldrer og været meget træt og uoplagdt, siden dec. sidste år. samt mindre gener som bylder på huden, svedeture, nervøse fornemmelser, undgår aftaler osv.

Jeg har godt nok siden juni haft meget at lave på arbejdet og føler at jeg ikke opnår det som jeg skal og når ikke at overholde mine deadlines og glemmer opgaver. Også har jeg arbejet meget overarbejde – hvor jeg har arbejdet op til 65-70 timer på en uge – men det er kun i perioder.
Men jeg har haft disse “stress-symptomer” i ca. 1 år, men er virkelig blevet værre her de sidste halve år.
Så jeg tænker – jeg havde en meget grim traumatisk oplevelse, for ca. 6 år siden, som jeg ikke har valgt at snakke rigtigt med nogen om –
Kan det være at jeg er ved at knække nu?
Jeg har ikke turde opsøge læge, fordi jeg burde jo klare at arbejde et ½ år med pres?
Lige til jeg læste på internettet at lignede grimme oplevelser, som jeg havde for 6 år siden, kan udløse stress?
Men jeg har et arbejde hvor jeg har Meget overarbejde og pres på i Dec. så jeg tør ikke søge læge, hvis jeg bliver sygemeldt og det kan jeg jo ikke pga. mit arbejde. (jeg er også bange for at det bare er mig som er sart og at lægen siger at alt er nomalt – igen, ligesom med maven).
Jeg føler virkelig som om jeg ikke kan klare mere – har bare lyst til at flygte fra det hele.
Der står alle steder at jeg burde søge læge, men er der noget jeg kan gøre for at holde ud? til januar i det mindste?”

Hej Joan

Det lyder på din beskrivelse som du er meget stresset. Og når man er det, skal man tage det alvorligt.

Når du kigger tilbage, så nævner du, at du har været stresset i mindst ét år. Ovenpå det vil et halvt år med ekstra pres få de fleste til at bryde sammen. 

Jeg synes absolut du skal tage en snak med din læge, så du bedre ved, hvor du står, og så tage stilling til situationen derudfra. Lægen er der for at hjælpe dig, ikke for at generer dig. Lægen kan ikke tvinge dig til noget, blot rådgive dig. Jeg synes ikke du skal vente til januar, men gøre det nu.

Vedr. din grimme traumatiske oplevelse, så kan den i høj grad være med til at give stress. Muligvis har du i en eller anden grad fået det, der hedder post traumatisk stress, eller PSTD. Det synes jeg også, du skal nævne for din læge, så vedkommende kan foreslå den bedste mulige behandling.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————————-

Kender du til stress og traumatiske oplevelser kombineret med at der er pres på? Du hjælper andre ved at skrive om det nedenfor.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>