Hjælp – Anspændt og angst

 Hans skriver I indlægget http://www.forebygstress.dk/blog/sp%c3%b8rg-om-stress#comment-151:

“Kan stress sidde fast i kroppen. Jeg føler mig ihverfald meget anspændt samt angst. Hvad er hurtiges her og nu metode at få stressen ud af kroppen ? Motion ?” 

Kære Hans

Du skriver, at du føler dig anspændt samt angst. Som du selv spørger om, så er motion noget af det bedste, du kan gøre, for at komme af med din anspændthed. Mental afslapning vil helt sikkert også være godt for dig. Det kan være i form af en afslapnings-CD, yoga, meditation eller hvad der passer dig bedst. Du skal bruge kroppen mere og hjernen mindre.

Udover dette, så er der vigtigt, at du finder ud af, hvad der giver dig din anspændthed og angst, da ovennævnte blot fjeren symptomerne og ikke årsagerne. Når du har fjernet årsagerne, eller har lært at tackle dem mentalt, så forsvinder symptomerne også. For at finde årsagerne kan du evt. prøve at lave en stressdagbog. En stresscoach eller psykolog vil også kunne hjælpe dig. 

Med venlig hilsen
Bjarne

Hvis du kender til anspændthed og angst i relation til stress, så læg gerne en kommentar.

8 comments on “Hjælp – Anspændt og angst

 1. Jeg kender til det med at være anspændt og angst. Det hele kom sig af at jeg for et år siden var ude i min sidste praktik som sygepejerske, hvor jeg havde en vejleder der var meget stresset. Hun endte med at give mig for mange opgaver i forhold til mine ressurser. Så jeg fik stress, fik hukommelsestab, meget hovedpine, vågnede om natten og tænkte på arbejde. Nu et år efter har jeg fået angst og er meget anspændt når jeg er på arbejde, og bliver let stresset. Men jeg er nu begyndt til psykolog, i håb om at det kan hjælpe

 2. Jeg kan tilslutte mig den store mængde af mennekser i Danmark som oplever angst og anspændthed. Selv kæmper jeg med panik-angst som opstår i forbindelse med tab af kontrol. Ofte på arbejdet men også i mit private liv. Efter mange år med dette er mine muskler derfor næsten altid overspændte, i nakken og i armene.
  http://www.slipangsten.dk kan du læse mere om angst, stress og kost – ja alt muligt. Der er også et forum hvor du kan lægge dine spørgsmål ud til besvarelse: http://www.slipangsten.dk/index.php?option=com_fireboard&Itemid=54

  Håber du kan bruge det til noget…?
  Mvh. Liv

 3. hey,

  jeg har lært alexanderteknik til at afspænde bughulen, og de nederste mavemuskler med. Det virker vildt godt. Jeg lærte en masse teknikker på jyskfobiskole, de er vildt dygtige.

  Noget andet der virker for mig er svømmehallen kompineret med sauna/kolde bade. Kraniosakral terapi virker også med den rette behandler.

  mvh 😉

 4. Hej Jeg har nu været sygemeldt i 2 mdr. Og syntes jeg har arbejdet rigtigt meget med mig selv. Jeg er der ikke endnu men vil alligevel fortælle om et fantastisk værktøj jeg fandt, som har virket for mig.
  MANDALA-MALE-BOG!! Jeg troede først at men rigtigt kunne lade tankerne flyve når man malede men opdagede til min glæde at jeg ikke kan tænke på noget som helst. Jeg lytter til beroligende musik imens og er efter de ca. 50 min cd’en varer fuldtstændig “hjerne-tom”. Det lyder tosset, men Gitte 31 år er avanceret til malebogen og det er et fantastisk mentalt tomrum ;o)) Jeg tænker eller altid – uden pause, så dette har virkeligt hjulpet mig. Mvh Gitte

 5. Hej Gitte

  Tak for din råd med Mandala-male-bogen. Skønt at høre, at du har lært at være fuldstændig “hjerne-tom”. Der er mange, som ikke har lært det endnu! Det er noget af det bedste der sker, når man lærer ikke at tænke 🙂

  Mvh Bjarne Toftegård.

 6. Mona Madsen

  Hukommelsestab skyldes ofte traumatiske hændelser. Men hukommelsestab kan ifølge http://www.sundhedslex.dk/hukommelsestab.htm også skyldes sygdomme og lidelser som demens, alzheimers, forgiftning osv. Jeg har også hørt at stres kan give hukommelsestab, da nogle stoffer frigives medføre, at hjernen skrumper. Synes godt nok, at det lyder utroligt.

 7. Pingback: Svar til Mona Madsen

 8. Hej. Det starter med at jeg, pludselig for hurtig hjertebanken, rysten, sveden, hurtig vejrtrækning, og tanker som bare køre og køre rundt i en ond cirkel i hovedet. Jeg føler mig meget anspændt en del steder på kroppen. Jeg har været ved min egen læge, sendt mig videre til sygehuset, fik taget blodtryk og pulsen er helt normalt og fint, og jeg fik også taget et ekg af mit hjerte og det så da også rigtig fint ud. Jeg har fået udskrevet medicin mod angst kalder han det, jeg har fået noget som hedder venlafaxin 200 mg, og lægen har tilbudt mig en sygemeldning, jeg går på skole dagligt og jeg skal sygemeldes. Kærlig Hilsen Jakob.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>