Hjælp – Kan ikke overskue situationen

E.S. skriver I indlægget http://www.forebygstress.dk/blog/alvorligt-stresset-%e2%80%93-hvad-g%c3%b8r-du-sa#comment-159:

“Jeg ligger oppe i det røde felt på stresstesten og har gjort det i det sidste halve år. Jeg arbejder fuldtids i en meget tæt relation/hjælper og er kørt totalt træt. Har også taget en udbrændsheds test   fra CBI, hvor jeg i alle tre dele ligger over grænsen. Jeg forsøger at klare mig uden sygemelding, vil gerne søge andet job, men har besvær med koncentration/motivation og energi til det, samt mangler pt. troen på mig selv.

Jeg har brug for gode råd, kan faktisk ikke overskue situationen.

På forhånd tak for hjælpen, mvh. ES”

Kære E.S.

Ud fra det, du skriver, lyder det som, du er alvorligt stresset og muligvis på vej til at blive udbrændt. Men for at afklare om det er tilfældet, bør du skal tale med din læge. Som forberedelse til samtalen med lægen kan du printe stresstesten ud på papir, udfylde den, og vise den til lægen. Din læge vil så afgøre, om en sygemelding er den rette løsning for dig.

Uanset om du skal sygemeldes eller ej, er det vigtigt, at du får hjælp til at komme af med stressen og til at lære at forebygge fremtidig stress. Måske tilbyder din arbejdsplads eller din fagforening stresscoaching eller psykologhjælp. Ellers kan du selv kontakte en stresscoach eller en psykolog.

Hvis det helt klart er dit arbejde, som gør dig stresset, så kan løsningen være at søge et andet arbejde. MEN det er bedre at komme af med din stress FØRST, og så derefter finde ud af, hvad du vil. Når du er alvorligt stresset, skal du helst ikke træffe store beslutninger, med mindre det er absolut nødvendigt. Når man er alvorligt stresset, tænker man ikke rationelt. Når du kommer ud af stressen igen, så ser det hele som regel helt anderledes ud.

Hvis du kender til ikke at kunne overskue situationen, enten nu eller måske tidligere i dit liv, så læg gerne en kommentar. På den måde hjælper du andre i den samme situation.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>