Hovedet er ved at eksplodere

Louise skriver in indlægget jStress eller depression?:

“Jeg kan godt se en sammenhæng med det Sara skriver og den følelse jeg har inde i mig selv. Jeg er for tiden ved at bygge nyt hus sammen med min kæreste, et rigtig drømmehus som jeg i starten glædet mig uendelig meget til at flytte i. Men det er som om at husbyggeriet, arbejdet og det derhjemme har taget alt for meget overhånd over de ting, jeg normalt plejer at elske f.eks. at se veninder m.m. Mit arbejde består af forskellige arbejdestider f.eks. aften, dagvagter og hver anden weekend, den ufleksibilitet der er ved mit arbejde gør, at det er svært at gører plads til struktur og overblik over min hverdag. Hver gang jeg har fri, bruger jeg alt min energi på, at være frusteret over alt den rengøring, hund m.m at jeg er fastlåst i unødige gørermål som tager alt min tid.    Dette har resulteret i negativitet i forhold til omverden, tudeturer og søvnløse nætter, ingen overskud og meget stor træthed. Jeg har fået flere alarmklokker b.la. fra veninder, der siger at jeg snart skal prioritere anderledes, samt kæresten der gerne vil have at jeg bruger mere tid på grunden. Mit hoved er ved at eksplodere i et tankeflod af dårlig samvittighed over de mange krav som jeg ikke kan finde ud af at skabe overblik over, samt angst for hvad der vil ske, hvis jeg ikke snart gør noget. Hjælp
Med venlig hilsen Louise”

Kære Louise

Sådan som jeg læser dit indlæg, så er din hverdag efterhånden blevet for meget for dig. Det er sikkert sket langsomt, så du til at begynde med ikke selv har tænker over det, og måske har du stadigvæk svært ved at acceptere det inderst inde.

Vi kan sagtens klare et (indre og ydre) pres et stykke tid. Men når presset bliver mere eller mindre vedvarende, eller sker for hyppigt, så kommer vi både fysisk og psykisk mere og mere ud af balance. Og når vi er ude af balance, så kan tingene endda bliver selvforstærkende. Det er ikke nok med nogle dage eller en uges fri, for at komme ovenpå igen. Det tager længere tid og en god indsats.

Det, du oplever, er symptomer på, at du er blevet for stresset. Jeg vil dog anbefale, at du taler med din læge, blot for at udelukke andre årsager.

Du afslutter med ordet “hjælp”, og det er lige præcis, hvad du har brug for. Jeg kan ikke hjælpe dig alene med et indlæg i bloggen, men vil anbefale dig at du får professionel hjælp. Der er flere muligheder og du kan læse mere om dem her: Alvorligt stresset – Hvad gør du så?

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————–

Kender du til at hovedet er ved at eksplodere? Eller at tingene ikke hænger sammen? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>