Informationsbombardementet kan gøre dig dement

Informationsbombardementet kan for nogle mennesker være en så stor belastning, at de rammes af en mild form for kognitiv forstyrrelse, MCI. En tilstand, hvor man har koncentrationsbesvær, hukommelsesbesvær og nedsat reaktionsevne.  De samme forstyrrelser ses som forstadie til demenssygdommen Alzheimers.  … Skriver avisen 24 timer.

Svenske forskere fra Göteborgs Universitet er ved at undersøge, om stress øger risikoen for Alzheimers. De har i et par år fulgt 125 personer.

Ud fra et forskningsmæssigt og behandlingsmæssigt synspunkt er det selvfølgeligt interessant, om det er Alzheimers eller ej. Men ud fra den personlige vinkel er så er symptomerne de samme.

Det er værd at tænke over det informationsbombardement, man udsætter sig selv for. Arbejdet bidraget selvfølgelig til informationsmængden, men det gør fjernsynet, radioen og internettet så sandelig også. Måske skal man skrue ned for informationen og få mere afkobling og fred ind i hverdagen. Prøv med én halv times stilhed hver dag! F.eks. lige før du skal i seng.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

———————–

Kender du til informationsbombardement? Eller nedsat mental formåen af denne grund? Så læg gerne en kommentar nedenfor.

2 comments on “Informationsbombardementet kan gøre dig dement

  1. Ulla Froberg

    Hej. godt at læse blog omkring informationsbombardement, har aldrig hørt om det før. Kender det – er lige blevet sygemeldt da jeg føler mig godt og grundig brugt – er i tvivl om det er udbrændthed – tror det alligevel selv, da jeg har arbejdet rigtig meget, samtidig haft længere varende problemer i familieforholdet (over år).
    Mine symptomer er:
    Meget kraftige smerter i panden (som om harddisken er fyldt op) det sker allerede omkring middagstid (arbejdsdag) bliver jeg på arbejdet – kan jeg ikke – lige meget hvor mange hovedpinepiller jeg tager – få smerten væk. Den er først væk når jeg kommer hjem og får slappet af – meget af. Så forsvinder smerten i løbet af et par timer. Synes jeg føler mig trist, trækker mig fra sociale sammenhænge, ingen energi – husker dårligt. Giver mig selv klokkesletter for at kunnne gøre opgaver færdige ex. kl. 10 der skal jeg have været i bad….. – hårdt og skræmmende at komme til det ikke at fungere på samme niveau som inden alt det her –
    Hilsen
    den modløse

  2. Hej Ulla

    Du underskriver dig som ”den modløse”, men du må ikke opgive modet!

    Du er ikke den første, der oplever det, du oplever. Du er kommet psykisk og sikkert også fysisk ude af balance. Du skal nu igennem en periode, hvor du stille og roligt kommer psykisk og fysisk i balance igen. Du skal være lidt tålmodig, da det ikke sker fra den ene dag til den anden, og heller ikke fra den ene uge til den anden.

    Mvh. Bjarne Toftegård

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>