Lytte til lægen eller psykologen?

Mette Sørensen skriver i Spørg om stress:

“Hej

Jeg er en 30 årig kvinde der p.t sygemeldt på 4 måned med stress, udbrændthed og eventuelt en mild depression.

Jeg har nærmest ligget i hi hele mit sygdomsforløb og er stadig meget meget træt, psykisk er jeg i bedring, men der skal ikke meget til for at få mig ud af fatning, jeg får dagligt angst når jeg er ude sammen med andre, jeg kan ikke koncentere mig, jeg har søvn problemer, daglig diarre, mave smerter, halsbrand og en del hovedpine.  

Jeg har en del allergi og astma, som er blevet forværret i denne periode og som jeg ikke har fået nedbragt igen.

Min psykolog mener ikke jeg er parat til at gå på arbejde, men da min læge mener at jeg ikke skal regne med at alle symtomerne vil kunne forsvinde (hvilke jeg ikke kan forstå, da jeg havde regnet med at komme stærkt tilbage), mener han at jeg derfor gerne snart skal på arbejde igen(20 dage), da det vil være godt for mig at komme igang igen. Min arbejds dag er meget presset og jeg har egne kunder.

Hvem kan bedst vurdere hvad jeg skal og har bedst af Psykolog eller min læge ?. Hvornår bør du mene at man starter igen ??

Jeg kan slet ikke forestille mig på nuværende tidspunkt at starte arbejde, da jeg knap nok har energi til mit hjem og mine 2 børn.

Skal lige siges at min datter har været indlagt 2 gange på hospitalet i starten af mit sygdomsforløb ( med4 ugers mellemrum og med 1 uges varighed af gangen). Men jeg har den den sidste måned haft lyst og krafter, til at spise mere (har altid spist sundt), lytte til meditations dvdér, begyndt til Tai Chi og går en morgen tur på 30 min. ( men efter den tur er det også direkte hjem og sove, aktiviter gør mig enorm trætte).

Venlig hilsen

Mette”

Hej Mette

Det er aldrig let, når to sagkyndige personer siger to forskellige ting. Men du skal regne med, at lægen er bedst til det, der har med kroppen at gøre, medens psykologen er bedst til det, der sker i hjernen at gøre. Så længe de er uenige, så ville jeg mene, at du ikke er klar. Hvis jeg skulle bedømme din tilstand, ud fra det du skriver, så ville jeg også mene, at du ikke er klar endnu. Det er bedst at vente, til du er symptomfri, før du starter igen, eller til at en eventuel medicinering virker så godt, at du kan klare en almindelig hverdag.

Det lyder, som du har fået det bedre på det sidste, og det er rigtig godt. Ofte går det langsomt i begyndelse for så at gå hurtigere. Der vil komme flere og flere gode/bedre dage. Hold fast i de gode ting med morgenture, meditation m.v.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

————————-

Kender du til at få forskellige beskeder fra forskellige sagkyndige personer? Hvad gjorde du? Læg gerne en kommentar nedenfor.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>