Mobning og nyt arbejde

Kristina Hansen skriver runder Klar til at starte på arbejde igen?:

“Hejsa, jeg har været sygemeldt fra mit arb. i 7 uger, pga. mobning. Det skal lige siges at jeg blev uddannet for 8 måneder siden, som pædagog. Det var drømme jobbet og jeg var glad for at køre langt for det.. men det udartede sig efter 3 måneder,   til at de begyndte ikke at ville snakke med mig, og jeg havde ingen indflydelse på min egen stue. men nu har jeg været sygemeldt og slikker mine sår på sjælen. Jeg har søgt nyt arbejde og fik det. Jeg har lige sendt min opsigelse i sidste uge og starter på mit nye arbejde d. 1. okt. Men jeg er så nervøs. Jeg er bange for de bliver skuffet over mig og tænker “hvorfor ansatte vi hende” Det er som om, alt det vi har lært på ucsj, er forduftet, pga. jeg er så nervøs…… hvad skal jeg gøre??? Hvis der er nogle pædagoger derude, har i nogle gode råd til hvad man kan gøre med SFO børn?? Føler mig som en vildt dårlig pædagog…………..”

Hej Kristina

Det er meget slemt at være udsat for mobning, og desværre er det ofte den mobbede, som må finde andre muligheder, hvor det burde være den eller dem, der mobber. Det er godt, at du har fundet et nyt arbejde. At du er nervøs, er kun helt naturligt. Dels er man som regel lidt nervøs, når man starter på noget nyt, dels har du jo et sår på sjælen fra din tidligere arbejdsplads.

Al din viden om pædagogik sidder stadigvæk i dig, selv om du føler, at den er væk. Den kommer frem igen, når du har brug for den.

Din udfordring er at “turde” at gå på arbejde igen efter den “skræk”, mobningen har givet dig. Du skal (be-)vise overfor din krop (underbevidsthed), at det er sikker at komme på arbejde. Den er stadigvæk bange på grund af din dårlige erfaring med mobning. Det tager normalt nogle uger, hvor det bliver lettere og lettere, for til sidst at føles helt naturligt. Det er en periode, du skal igennem, så i stedet for at fokusere på din manglende viden, så fokuser hellere på at få en god opstart. Hvis der undervejs er noget, du er i tvivl om, f.eks. vedr. SFO børn, kan du jo altid spørge de andre, der arbejder der. Du skal jo ikke opfinde noget nyt. Du skal i første omgang blot finde ud af, hvad de plejer at gøre, og så gøre det.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————————

Kender du til mobning på arbejdspladsen? Hvordan gik det? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

1 comment on “Mobning og nyt arbejde

 1. Jeg fatter virkelig ikke hvorfor nogen mobber !
  Jeg synes det er rigtig synd for dig at du bllev mobbet…
  …du er da heldig at du har fået et andet job !

  Jeg tror ikke du skal være så nervøs for at starte på det nye job for det skal da nok blive fint 😀

  Børnene ved jo ikke at du er blevet mobbet et andet sted så derfor vil de jo bare tage dig som en ny voksen som skal lege med dem….

  Et godt råd ville måske lyde på at du bare skal “være med på det værste” og ikke være så skrap..
  Du skal nok også være god til at lave mange forskellige ting i stedet for at lave det samme igen og igen…

  Når du skal sammerarbejde med de andre pædagoger, skal du være god til at tage intiativ til arbejdsopgaver..

  Det er også vigtigt at du ikke virker nervøs når du møder op en dag, for det vil bare virke som om at du ikke rigtig har lyst til at være der.

  Du skal heller ikke virke genert over for børnene ! Du skal ikke grine eller ignorere hvis børnene gør noget de ikke må, så mister de nemlig respekten for dig og det bliver ikke sjovt i fremtiden !

  Til sidst vil jeg bare ønske dig rigtig mange gange held og lykke med jobbet og … jeg er sikker på at det nok skal blive godt !
  BARE TRO PÅ DIG SELV ! :D:D

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>