Presset af kollegaerne og familien?

FH skriver i indlægget Klar til at starte på arbejde igen?

“Den dårlige samvittighed var en af de sværeste ting at håndtere, da jeg vendte tilbage på halv sygemelding (der varer 2 måneder mere). Min coach hjælper mig nu med at håndtere den og det går da bedre.   Selv om jeg er tilbage på noget der ligner halv tid, skal jeg hele tiden passe på og følge skemaet med pauser, som coachen og jeg har udarbejdet. Jeg skal også helst gå inden kl 14 ellers bryder min tinitus kraftigere ud og så har jeg ødelagt resten af dagen og aftenen. Selv om mine kolleger nogenlunde ved, hvordan jeg har det, føler jeg mig “presset” til at deltage, som om intet var hændt. Det er en ny problemstilling, jeg skal håndtere…udvover manglende motivation til arbejdet.

På hjemmefronten føler jeg også et vist pres til at deltage som før, men det hjælper at “demonstrere” ved at lægge mig på sofaen med tæppe over, så forstår både kone og børn, at nu er det alvor og de skal dæmpe sig, da jeg er meget støjfølsom ud på eftermiddagen og det falder selvfølgelig sammen med “ulvetimen”.

Jeg forsøger at holde weekender og aftener helt frie og gruer lidt for decembers julerace med juletræsfester flere steder.

Jeg ville sådan ønske at jeg havde et bind om hovedet, så min situation var mere håndgribelig og åbenlys for andre.”

Kære FH

Jeg møder også ofte det, at familien eller kollegaerne til at begynde med er meget forstående over for, at man har stress. Men efter hånden som tiden går, så “glemmer” de det lidt, og begynder at stille krav til en, som om man er kommet helt ovenpå igen. Og det kan så stresse, og dermed trække stressen ud. Jeg hører også ofte, at det ville være nemmere, hvis man kunne se stressen på en eller anden måde – at man var sengeliggende, havde gips på, bind om hovedet, som du skrive, e.l..

Det er godt, at du har en metode til at sige fra derhjemme. Jeg håber, at din coach også hjælper dig med andre måder, til at gøre kollegaer og familien opmærksom på din situation.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

Kender du til manglende forståelse far kolleger eller familien? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>