Rettigheder vedr. dagpenge m.v.

Eigil Kousgaard skriver under Spørg om stress:

“Hvor eller hvad kan man gøre når virksomheden ikke står bag en og man risikerer en fyreseddel istedet. Jeg er single og har ikke mange venner der kan hjælpe lige med det her problem. Er der nogen der ved hvad ens rettigheder er med hensyn til dagpenge/sygedagpenge. Kan man selv sige op på grund af helbredsmæssige årsager uden at miste dagpengene/sygepengene.” 

Hej Eigil

Det er ikke noget rar situation at stå i, når man føler sig fyringstruet. Når det drejer sig om dagpenge, sygepenge m.v., så er det noget, du skal tale med din fagforening om. De er eksperter i dette og vil kunne svarer på dine spørgsmål. Jeg kan desværre ikke give dig noget rådgivning om dette, men måske vil nogle andre læsere skrive om deres erfaringer nedenfor?

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————————–

Kender du til forhold omkring dagpenge og sygedagpenge? Skriv gerne om det nedenfor til glæde for Eigil og andre i samme situation.

7 comments on “Rettigheder vedr. dagpenge m.v.

 1. Sophia Lindgren

  Hej!

  Jeg har været sygemeldt med svær stress, depression og posttraumatisk stress og angst i over 2 år nu på grund af svær mobining det sted jeg var elev. Jeg har kæmpet en hård kamp mod kommunen undervejs men er nu endt på kontanthjælp og er fortsat sygemeldt.

  Men nu vil jeg gerne have et deltidsjob hvor der bliver taget hensyn til at jeg stadig er syg, men nok klar nok til et job.

  Hvordan griber man det an og hvad er mine rettigheder overfor kontanthjælp og en evt. løn?

  Håber der er nogen der kan hjælpe mig.

 2. Henriette

  Hej sophia

  Du skal kontakte dit lokale jobcenter, der evt. kan hjælpe dig med at finde et praktik sted, hvor du stille og roligt kan starte op med at være ude i arbejde igen. Det er ikke lønnet, men giver dig en mulighed for at komme tilbage til arbejdslivet. Hvis du er så hårdt ramt af stress, at du aldrig kan komme til at arbejde fuldtid igen, er der den mulighed, at du kan bede om at blive indstillet til fleksjob.

 3. Jeg har lige fået tilkendt flexjob, da mine mén efter mine stresssammenbrud endelig er blevet vurderet som værende varige. Så nu skal jeg afprøves i forhold til hvor mange timer jeg kan tåle osv. Derefter kan det afgøres om det bliver førtidspension eller flex…

  Mht rettigheder osv, så tjek hjemmesiden http://www.k10.dk Den indeholder alt om sygemeldinger, flexjobs, førtidspensioner osv. Der er SÅ mange hjælpsomme folk, som har styr på paragraffer og alt det! Held og lykke med det.

 4. Besøg evt. de mange informationssider der er på nettet. Der er massere af folk der vil hjælpe. Dit lokale borgerservicecenter er også en mulighed.

 5. God artikel, men er det stadig samme svar i dag, eller vil jeg kunne finde mere information om mine rettigheder på dagpenge og a-kasse andre steder?

 6. Ja der er massere af steder du kan finde information på nettet, men ellers så kontakt din a kasse, de er der for at hjælpe dig

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>