Soldater bruger yoga som våben

Når soldater laver yoga, bliver de bedre til at skyde og undgå stress, viser en ny undersøgelse.  Skrev avisen.dk den 4. juni 2008.De citerer en artikel fra The Times, hvor undersøgelser fra en træningslejr i den indiske hær viser, at soldater, der kombinerer yoga med traditionel fysisk træning, bliver bedre end soldater, der udelukkende får fysisk træning.

Yoga hjælper soldaterne med at være vagtsomme og med at undgå stress. Og dette gælder ikke alene soldater. Vi vil alle sammen have glæde af det. Det behøver ikke at være en speciel form for yoga, og andre former for mental afslapning kan sagtens bruges.

Lige som vi både skal kunne bruge vores muskler og slappe af i vores muskler, så skal vi både kunne bruge vores hjerne og kunne slappe af i den. Det sidste er sjældent noget vi lærere, bortset fra dem, der specielt opsøger dette.

Jo bedre man bliver til at slappe af mentalt, jo bedre bliver man til at have mentalt fokus. Jo bedre man er til at have mentalt fokus, jo mere effektiv eller målrettet bliver man.

You must be logged in to post a comment.