17 comments on “Stå af ræset – DR2 Tema

 1. Jeg er sygemeldt med stress, symtomerne er mangelende overblik på arbejde,det hele mudre til, og brummende støj i ørene. Nu hvor jeg går hjemme er det kun støjen i ørene der er problemet, og der er der hver dag , men ikke lige meget hele tiden. Har aftalt med min arbejdsgiver, st jeg skal starte nu her, men i første omgang på nedsat tid, og det vil jeg også gerne, men hvis støjen i ørene , så lige præcis er på sit højeste ,når jeg skal på arbejde, hvad gør jeg så. Skal jeg ignorere det, og se om ikkke det bare forsvinder lige så stille? Mit arbejde ændre sig jo ikke af at jeg går hjemme. Og det bliver åbenbart heller ikke bedre af ,at jeg går hjemme! Jeg har været sygemeldt i 2 uger og i en periode på 14 dage op til sommerferien. Det er altså svært, at vide hvad der er godt og skidt!

 2. Hej Anne
  Brummende støj i ørene (tinnitus) kan komme af stress, men også at andre ting. Den vil ofte variere med stressniveauet, og derfor være en god indikator for, hvornår du skal drosle ned.
  Når du starter på arbejdet igen så tidligt, så skal det helst være en slags “skånejob” du har, indtil du er helt klar.
  Hvis du ikke allerede har været ved lægen, så vil jeg foreslå, at du gør det. Det ville også være godt, hvis du kan få yderligere hjælp i form af psykologhjælp eller stresscoaching.
  Mvh Bjarne Toftegård

 3. Tak for dit svar, jeg har været ved lægen og ørelægen, og går hos psykolog, og har en forstående leder, det kan bare være svært , når det dybest set handler om ,at man selv skal kende grænsen. Men tak igen, jeg tror jeg vil vælge , at bruge tinnitusen som en indikator.,.
  Venlig hilsen
  Anne

 4. Hej
  Jeg vil bare sige, at jeg er utrolig glad for den øgede opmærksomhed stressproblemet får. Jeg har prøvet en stresscoach uden videre held, og går nu hos en psykolog i Århus. Det har hjulpet mig meget, og jeg vil bare håbe, at flere tager deres stresssymptomer alvorligt, at får noget hjælp til dem. Livet er kort, og man skal ikke være for stolt til at bede om hjælp.
  venlig hilsen Henrik

 5. Det forløb Pernille var på i udsendelsen, er det et forløb det er muligt for andre…? Og hvor finder jeg Info om det?
  Vh. Jensen

 6. Kære Jensen
  Det forløb, Pernille i udsendelsen fik, var et intensivt forløb med efterfølgende opfølgning. Det er muligt at få et sådant forløb, men det mest almindelige er et forløb på syv gange over ca. 2½ måned. Du er velkommen til at kontakte mig, for at høre mere om mulighederne.
  Mvh. Bjarne Toftegård

 7. Hej…
  Udsendelsen er ikke længere tilgængelig via dit link. Kan man se den andet steds?
  Mvh. Agnete

 8. Hej…
  Jeg er ligesom Agnete interesseret i at se udsendelsen som ikke længere er tilgængelig,
  Håber du kan hjælpe…
  Mvh. Janet

 9. Hej Agnete og Janet
  DR har desværre allerede tager udsendelsen af dere hjemmesiden igen. Det gør de normalt efter et stykke tid. Men jeg regner med, at den bliver genudsendt på et tidspunkt – og så giver jeg besked på denne tråd … og til dem, der er på min nyhedsmail.
  Mvh Bjarne Toftegård

 10. Kasper Nielsen

  Hej alle.
  Jeg har nogle spørgsmål, som jeg håber at du/I kan svare på eller i hvert fald sprede lys over. For 1.5 måned siden blev jeg syg, ligesom ved influenza, og fandt ud af det var stress. Stressen skyldtes ingen ferie i år og alt for mange bolde i luften, altså et mismatch mellem krav og ressourcer gennem lang tid.

  Det er gået rigtigt meget fremad siden, men det tager nok et par måneder mere før jeg er helt frisk. Jeg har prøvet at gøre alle de rigtige ting for at blive frisk og det har også hjulpet meget. Jeg har dog stadig problemer med at få en ordentlig nats søvn. Jeg sover okay de første 5-6 timer, men derefter er søvnen meget urolig og mange drømme osv. Er det bare tid der skal til før dette bliver bedre eller kan man på nogen måde ”speede” processen op?

  En anden ting som jeg også undrer mig meget over er, at jeg bliver utilpas og svimmel, hvis jeg skal sidde og have øjenkontakt med en person, som forklarer en masse forskellige ting. Det er især overfor personer jeg ikke kender særligt godt. Jeg oplevede det også inden jeg gik ned med stress, hvor jeg desværre bare ignorerede det og tænkte det går nok over. Jeg undrer mig meget over hvad dette kan skyldes? Og hvordan jeg kan undgå at få det sådan?
  Ser rigtigt meget frem til at høre fra jer. Der er selvfølgelig ikke ét rigtigt svar på ovenstående. Jeg hører meget gerne, hvis der er andre der har prøvet lignende mht. svimmelhed.
  Mange venlige hilsner Kasper

 11. Hej Kasper

  Nu er denne tråd om DR2 Temalørdag udsendelsen, men jeg vil alligevel prøve at give dig et svar.

  Der er godt, at det går i den rigtige retning. Vedr. din søvn, så ville det være fint at speede processen lidt op, da det virker selvforstærkende med en bedre søvn. Se evt. min video om søvn, hvis du ikke allerede har set den: Teknikker til at sove godt og nok – Video .

  Vedr. at have øjenkontakt, så lyder det som du har en slags angst. Den bliver altid værre, når man er stresset, så den bliver nok som før igen. Hvis du vil gør noget ved den, så vil det sikkert hjælpe med kognitiv terapi hos en psykolog med speciale i angst.

  Mvh Bjarne Toftegård

 12. rigtig god udsendelse, 🙂

  Jeg blev raskmeldt af stress i oktober efter 3 mdr sygdom.

  hvilke signaler skal man være opmærksom på i forhold til at det skulle vende tibage, da man jo første gang ikke opdagede de første signaler?

 13. Det skræmmer mig virkelig at stress er blevet sådan en folkesygdom. Selv har jeg været sygmeldt over et år nu og er stadig kun langsomt på vej tilbage til et “normalt” liv. Jeg har lært meget i processen, men det har været ubeskriveligt hårdt.

  Når man har været ramt – eller gået ind i muren som jeg – så læser jeg mange steder, at man har stor sandsynlighed for at ramme den igen/blive udbrændt. Stemmer det? Jeg formoder, at jeg nok aldrig helt kommer op i samme tempo eller ambitionsniveau som jeg havde inden jeg gik ned, men jeg vil virkelig gerne kunne få mere energi og overskud igen, så jeg ikke skal føle mig som en gammel tante i en blot 33 årig krop.

 14. Kære Udbrændt Ildsjæl.
  Da du præsenterer dig som udbrændt, så er det mere end “blot” stress. Ved “ren” stress kommer ressourcerne forholdsvis hurtigt igen. Ved udbrændthed, der er en følgevirkning af stress, tager det længere tid.
  Om man bliver mere sårbar kan man ikke sige noget helt generelt om. Men man får ofte ar på sjælen, som gør at den er mere på vagt i situationer, der i første omgang gjorde en stresset. Til gengæld er man som regel også blevet meget bedre til at lytte til sin krop og passe på sig selv. Så hvis man får den rette hjælp, så er der mindre sandsynlighed for at gå ned igen, end det er for andre at gå ned.
  Når man er udbrændt, så er et af de bedste råd: At gøre så lidt som muligt, der dræner en for energi, og så meget som muligt, de giver en energi. På den måde får man stille og roligt opbygget ressourcerne igen.
  Mvh Bjarne Toftegård

 15. Hej Bjarne.

  Jeg har været bekymret i noget tid, og efter udsendelsen har jeg ikke kunnet få ud af hovedet at jeg burde gøre noget ved det. Er det muligt at tage den stresstest som Pernille tager i programmet?

  Mange tak,
  mvh Bjørn

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>