Stress eller allergi

Marianne skriver under Stress forværrer allergi:

“Jeg har siden ultimo februar haft voldsom allergi, med snue, astmatisk vejrtrækning, håndkløe og til tider øjenkløe, dårlig søvn eller slet ingen, samt i perioder hjertebanken og panikanfald. Min psykolog siger at det er stressen, selv tror jeg det hele er allergi..   Dette er første gang i 44. årige liv at jeg oplever sådan en reaktion. Jeg har været sygemeldt siden november med diagnosen stress og udbrændhed men har her på sidste ofte tænkt på om det er allergien der har været undervejs længe, eller er det stressen der har udløst allgergien????”

Kære Marianne

Det, du beskriver, lyder som allergi. Stress giver ikke i sig selv de symptomer, du beskriver. Det er vigtigt at skelne mellem stress og f.eks. allergi, og ikke at kalde det hele for stress. Kun ved at skelne mellem tingen kan man finde den rette behandling. Hvis du ikke allerede har været til lægen med din allergi, vil jeg anbefale, at du gør det, så du kan få den rette behandling. Udover allergien, så tyder din hjertebanken og panikanfald på, at du lider af angst, som er noget, en kognitiv psykolog vil kunne hjælpe dig med.

Din allergi og stressen kan hænge sammen. Dels er det kendt, at stress kan udløse allergi, og dels kan stress gøre en allergi, og astma for den sags skyld, værre. Om din allergi kommer af stressen, eller om du ville have fået den under alle omstændigheder, er ikke til at vide. Men jo bedre du er til at holde dig stressfri, jo mindre vil din allergi genere dig.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

———————–

Kender du til stress og allergi? Læg gerne en kommentar nedenfor.

3 comments on “Stress eller allergi

  1. Pia Teien

    Jepp, jeg har oplevet at jeg som 35 årig fik birkepollenallergi i stor stil. jeg havde ALDRIG haft det før, men havde i flere år været udsat for meget stress i min hverdag og livssituation. Så den er god nok.

    Har også oplevet at miste meget hår i en periode af mit liv hvor det hele ikke var så “let”, men fuls af stress og bekymring.

  2. Pingback: Svar til Anette

You must be logged in to post a comment.