Stress forværrer allergi

Ny forskning fra University of Ohio viser, at stressniveauet påvirker en allergisk reaktion. De har bruget f.eks. priktest, psykologiske tests, og stresssituationer for at måle sammenhængen.

De mennesker, der blev moderat stressede, fik en 75% større reaktion. De mennesker, som blev meget stressede, fik en dobbelt så stor reaktion.

Forskerne undersøgte også reaktionen på dag nummer to (forsinket reaktion). De fandt ud af, at der var fire gange så store sandsynlighed for en stærk reaktion på anden dagen efter stresspåvirkningen, i forhold til, hvis forsøgspersonerne ikke var udsat for stressen.

Mange mennesker bruger antihistamin til behandling af allergi, men disse hjælper ikke på den forsinkede reaktion. Dette kan specielt være alvorligt, hvis man har astma.

Læs artiklen her (på engelsk)

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

——————————————————

Hvis du har erfaringer med stress, allergi og astma, så læg gerne en kommentar nedenfor.

5 comments on “Stress forværrer allergi

  1. Jeg kan supplere med mine personlige erfaringer. Dengang jeg var meget stresset, havde jeg en voldsom pollenallergi, specielt mod birk. Efter jeg er blevet afstresset, og har lært at tackle den stress, livet byder mig, så er min pollenallergi praktisk taget væk.

    Mvh. Bjarne Toftegård

  2. Ønsker at være anonym

    Mine hænder, som pt. er voldsomt plaget af håndeksem forårsaget af nikkelalergi., er en åbenlys følge af min nuværende stress – hvorimod jeg jeg i perioder med fornuftig disponering mellem pligter, lyst og tid til mig selv – altså når jeg i højere grad magter at sige nej – stort set ikke mærke noget til min allergi..

  3. marianne

    Jeg har siden ultimo haft voldsom allergi, med snue, astmatisk vejrtrækning, håndkløe og til tider øjenkløe, dårlig søvn eller slet ingen, samt i perioder hjertebanken og panikanfald. Min psykolog siger at det er stressen, selv tror jeg det hele er allergi.. Dette er første gang i 44. årige liv at jeg oplever sådan en reaktion. Jeg har været sygemeldt siden november med diagnosen stress og udbrændhed men har her på sidste ofte tænkt på om det er allergien der har været undervejs længe, eller er det stressen der har udløst allgergien????

  4. Pingback: Svar til Marianne

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>