Stressramte parkeres på lykkepiller

Danmarks største pensionsselskaber vil selv til at behandle sygemeldte med stress. Tilbuddet fra det offentlige er for dårlige, mener de.   … Det skriver epn.dk den 12/9-08.

Pensionsselskabet PFA har lavet en undersøgelse over dem, der er sygemeldt med stress i mere end tre måneder. Undersøgelsen viser at:

 • ca. 20% får en relevant behandling
 • ca. 60% får en behandling, som PFAs lægekonsulenter tvivler på relevansen af
 • ca. 20% får ingen behandling.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

________________

Kender du til at få, eller ikke at få, en tilstrækkelig behandling under en langvarig sygemelding?

5 comments on “Stressramte parkeres på lykkepiller

 1. Hej.

  Så indlægget og tænkt!.
  Jeg fik 7 timer hos en psykolog af min arbejdsplads. Det hjalp mig lidt.

  Talte med lægen, det hjalp ikke specielt.
  Han gav mig lykkepiller som ikke gjorde mig mere lykkelig, de gjorde kun jeg ikke kunne sove om natten.

  Har talt med mange venlige mennesker, venner, naboer, familie. Rart, men ????, jo ikke noget der kan måle sig med hjælpen fra proffesionelle, som ved hvad det vil sige at være stress ramt.

  Jeg går hos en psykoterapeut, det er rigtig godt for mig og det vil jeg blive ved med længe endnu.
  Har været hos en fysioterapeut, naturlæge, zoneterapeut osv. Alt i alt har det vel kostet mig 15.000 kr ud af egen lomme.

  Får det langsomt bedre, men det er ikke takket være det system jeg har betalt til og været en del af, siden jeg forlod skolen.
  Oplever jeg har følt mig alene, selv har måtte opsøge, undersøge forskellige muligheder for hjælp og det er ikke fair som stress ramt.

  Så endnu engang tak til Bjarne for denne hjemmeside!, det hjalp mig fordi jeg følte mig knap så alene, når jeg kunne læse om alle de andre i dagens danmark, som også var ramt af stress.

  Held og lykke til alle.
  Knus Kitty.

 2. Hej !
  Jeg har været på lykkepiller i to år. Cipralex 10 mgr.
  For to uger siden fik jeg et voldsomt angst anfald, på vej til et kursus…….i min bil. Jeg kørte hjem og ringede til min læge, som foreslog at jeg gik op til 20 mgr.
  Jeg tager dog kun 15 mgr. jeg har stadig små angst anfald. Skal jeg stige til 20 mgr. som min læge sagde?

  Anne.

 3. Kære Anne

  Jeg kan desværre ikke rådgive vedr. medecin. Hvis du er i tvivl, vil jeg foreslå, at du tager en snak med din læge (eller en anden læge) om det.

  Mvh Bjarne Toftegård

 4. Jeg har været på lykkepiller i ca. 2 måneder nu (20mg) og de har virkelig hjulpet mig. Jeg er godt nok “parkeret” på piller indtil videre, men de har hjulpet mig til at få hverdagen/livet til overhovedet at hænge sammen igen. Jeg er ikke deprimeret mere, kun udmattet. Sammen med pillerne er jeg deltidssygemeldt indtil videre som jeg ikke har det godt med, har dårlig samvittighed, når jeg går tidligt kl 13-14. Men da kan jeg ikke klare mere i hovedet og min tinnitus overdøver alt andet omkring mig…

 5. Kære FK

  Godt at høre om din situation. Jeg hører meget kritik og bekymring vedr. lykkepiller, så det er godt at gøre opmærksom på, at de i mange tilfælde er den rigtig løsning. De løser ikke problemet, men de kan være med til at få “hverdagen til at hænge sammen”, som du skriver.

  Jeg kan sagtens følge dig i din dårlige samvittighed. Men det er vigtigere, at du lytter til din krop, både for din egen skyld, din families skyld og dit arbejdes skyld.

  Mvh. Bjarne Toftegård

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>