Studerende, studiejob, stress og sygemelding

Ida skriver under Spørg om stress:

“Hej.
Jeg har i lang, lang tid været meget stresset, så var jeg på århus sygehus her forleden og hos egen læge og har fået at vide jeg har post traumatisk stress syndrom. Det er startede efter mine forældres skilsmisse for 4 år siden og så for alvor gået i udbrud efter en meget voldsom trafikulykke for to et halvt år siden.
Jeg er klar til at gøre noget ved det, og vil gerne have min tidligere psykolog igen og starte en behandling der samt et rygestop, få min kondi op og spise sundere og blive sygemeldt på arbejdet da det er en højstressfaktor som lægerne også sagde til mig.
Her kommer mit spørgsmål så;
  
Jeg er 18 år og studerende og går i skole 23 timer om ugen på VUC og tager en HF over 3 år. Samtidigt har jeg et studiejob hvor jeg mildest talt bliver behandlet som skrald hvilket i høj grad er stressende. Så da jeg var hos min egen læge for at få en sygemelding idag fik jeg at vide at dette ikke kunne lade sig gøre idet jeg ikke bare kan blive deltidssygemeldt. mine muligheder er at jeg kan blive sygemeldt både fra arbejde og studie, men så kan jeg ikke bo i min ungdomsbolig, og så mister jeg et år af mine klip til SU, hvilket vil sige at jeg det sidste år jeg skal studere bliver nødt til at tage et lån der. ellers så kan jeg droppe ud af studiet midlertidigt indtil sommer og så skal jeg læse det halve år jeg har gået herom igen men så får jeg kun sygedagpenge af hvad jeg ellers ville have på arbejde dvs. 3000-3500 det betaler så kun lige min husleje.
Kan det virkelig være rigtigt at jeg ikke har andre muligheder? jeg har snakket med Horsens Kommune og de viderstiller mig bare en mio., gange for til sidst at sige det ikke er dem jeg skal snakke med men jobcenteret, så ringede jeg til jobcenteret og fik der at vide de ikke kunne gøre noget idet jeg ikke står i deres system da jeg endnu ikke får sygedagpenge. Hvad skal jeg gøre?
Mvh Ida”

Hej Ida

Det er godt, du gerne vil i gang med alle de gode ting, og jeg kan godt forstå din frustration. Måske skal du mere se på det som en proces og ikke satse på at ændre det hele på én gang. Det tager tid at komme ovenpå posttraumatisk stress / PTSD.

Du har meget fokus på din sygemelding, men når jeg læser dit indlæg, så tænker jeg, hvorfor du holder fast i dit studiejob, når du “bliver behandlet som skrald”. Har du overvejet at stoppe og finde noget andet, for på den måde at fjerne en stor del af din stress?

Hvad reglerne angår, kan jeg ikke hjælpe dig, men måske kan du få mere hjælp fra studiekontoret eller din fagforening, hvis du er medlem af en. De kender måske bedre reglerne for studerende.

Mvh. Bjarne Toftegård

————————-

Kender du til det at være studerende og skulle sygemeldes? Hvordan klarede du det? Skriv gerne om det nedenfor til hjælp for andre.

1 comment on “Studerende, studiejob, stress og sygemelding

 1. Christine

  Hej Ida
  Jeg sidder selv i samme situation i forhold til sygemelding fra studie, og jeg vil bare fortælle dig, at der ER en løsning på SU-problemet.
  Hvis du sygemelder dig fra dit studie, får du selvfølgelig stadig SU. Du bruger IKKE et klip på det, fordi du jo ikke skal være ringere stillet end andre studerende på grund af din sygdom. Derfor, når du afslutter din sygdomsperiode, kan dit uddannelsessted søge om at du får tildelt særlige SU-sygeklip.
  I forhold til ungdomsbolig kan jeg ikke forestille mig at det er et problem, da du jo stadig er indskrevet på dit studie selv om du er sygemeldt. Mere skal ungdomsboligforeningen jo ikke vide.
  Mvh. Christine

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>