Susen for ørene / tinnitus

Torben Petersen skriver i indlægget Ægtefælle med stress – Hvad gør man?:

“hej jeg har fådet stress af angst.så nu har jeg susen
på mine øre der driller mig den ene dag har jeg på bække øre næste dag kun venster øre.hvad er det
for nogen piller du skiver du har fådet af din læge.det
ville en stor hjælp for mig så jeg kan få ro i hovet”
  

Kære Torben Petersen

Stress og angst kan give susen for ørene / tinnitus. Det er dog vigtigt, at du får det undersøgt hos din læge, og sikkert også hos en ørelæge, hvis du ikke allerede har fået det gjort. De vil kunne afgøre, om det hænger sammen med stress eller ej.

Hvis din tinnitus hænger sammen med stress og angst, skal du være opmærksom på, at den “blot” er et symptom. Dvs. den fortæller dig, at der er noget andet galt. Frem for at gå efter symptomerne, så er det vigtigt at gå efter årsagerne. Dvs. du skal gøre noget ved din stress og angst, for når du kommer af med dem, så vil din tinnitus sandsynligvis også forsvinde eller i hvert fald blive reduceret. Se mere under: Alvorligt stresset – Hvad gør du så?

De piller, der bliver omtalt under indlægget er lykkepiller. Om det vil kunne hjælpe dig, vil din læge kunne være med til at afklare.

Med venlig hilsen
Bjarne Toftegård

———————————–

Kender du til susen for ørene / tinnitus i forbindelse med stress eller angst? Skriv gerne om det nedenfor.

3 comments on “Susen for ørene / tinnitus

 1. rita hansen

  hvad gør man som pårørende til en der har angstanfald og tinnitus og menier,,for det er så svært at forstå,,,selv om man læser om det,,.man vil gerne hjælpe,,men personen snakker ikke så meget om det, men lider meget…

 2. Mark Mikkelsen

  jeg har vær ned ved min læge i mandag for jeg hade en hylle tone er bang for at jeg hade får tinnitus min hør han sag jeg had angst jeg har får Cialopam orim 10 mg og oxabenz 15mg i 3 dag nu jeg ikke får det bader i nu hvad kam jeg gør
  mvh mark mikkelsen

 3. Hej Mark
  Det er vigtigt at du taler med din læge om det igen, specielt når du får medicin. Din læge vil kunne afgøre, hvad der så skal til. Måske skal du til en ørelæge med din tinnitus.
  Mvh Bjarne Toftegård

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>